Šest svedoka protiv Miškovića

Šest svedoka protiv Miškovića

Društvo -
Advokat Zdenko Tomanović, branilac vlasnika Delte Miroslava Miškovića kaže da će u Specijalnom sudu uložiti žalbu na određivanje pritvora do 30 dana svom klijentu

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je saslušanje šest svedoka u istrazi protiv vlasnika Delte Miroslava Mišković.

Najverovatnije će tokom istrage biti saslušan i predstavnik kompanije Delta. Očekuje se da bi saslušanje svedoka u istrazi moglo da počne već ove nedelje, ali za sada nema još zvaničnih informacija kog dana će saslušanje svedoka početi.

Ranije saslušanje svedoka odgovara odbrani osumnjičenih biznismena, jer bi branioci odmah nakon njihovog saslušanja mogli da zatraže puštanje na slobodu svojih klijenata, zbog prestanka razloga za zadržavanje u pritvoru.

Advokat Zdenko Tomanović, branilac vlasnika Delte Miroslava Miškovića kaže da će u Specijalnom sudu uložiti žalbu na određivanje pritvora do 30 dana svom klijentu.

On naglašava da Miroslav Mišković nije izvršio nijedno krivično delo za koje se tereti, „jer se njemu stavlja na teret finansijsko investiranje, koje je dozvoljeno svuda u svetu“.

"To nije ni upravljanje preduzećem, niti raspolaganje imovinom preduzeća, već je to finansijsko ulaganje uz određenu kamatu. To je pravno dozvoljeno. Za svako investiranje postoji saglasnost nadležnog državnog organa i niti je oštećena država, niti je bilo ko oštećen", rekao je Tomanović.

To što mu se stavlja na teret, zaključio je Tomanović, nije krivično delo.

Protiv Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka, vlasnika Nibens grupe Mila Đuraškovića i još sedmorice direktora sudija za prethodni postupak Specijalnog suda doneo je rešenje o pritvoru, zbog sumnje da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja