75. godišnjica Ekonomskog fakulteta u Beogradu
Foto: Kurir

Jubilej

75. godišnjica Ekonomskog fakulteta u Beogradu

Društvo -
Važimo za najbolju školu za studije ekonomije, poslovnog upravljanja i statistike u našem regionu", kazao je dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić

BEOGRAD - Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu obeležio je danas 75 godina rada, tokom kojih je ta visokoobrazovna ustanova odškolovala više od 44.000 diplomiranih ekonomista, 3.000 magistara i 700 doktora nauka. "Važimo za najbolju školu za studije ekonomije, poslovnog upravljanja i statistike u našem regionu", kazao je dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić na svečanosti povodom jubileja te obrazovne ustanove, održanoj u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu.

On je istakao da je ponosan na kadar koji radi na Ekonomskom fakultetu, kao i na studente i naglasio da bez obrazovanja kavalitetnih ekonomista nema ni ekonomskog razvitka zemlje, kao ni što bržeg i bezbolnijeg izlaska iz krize.

Kao problem sa kojim se suočava Ekonomski fakultet, na kojem godišnje diplomira i do 950 akademaca, Boričić je istakao nedostatak prostora, a od ministra prosvete Žarka Obradovića stiglo je uveravanje da će se naći rešenje za taj problem. Obradović je čestitajući jubilej istakao da se od ekonomista očekuje da ponude konstruktivne ideje za rešenje ekonomske krize. Ministar je istakao da je ekonomski fakultet jedna od najstarijih i najuspešnijih visokoškolskih ustanova u Srbiji i da će kao takva uvek imati podršku države. Gosti današnje svečanosti bili su dekani ostalih ekonomskih fakulteta u zemlji i regionu, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track