Praznično na granicama: Na Horgošu čekanje do 90 minuta

Novogodišnje gužve

Praznično na granicama: Na Horgošu čekanje do 90 minuta

Društvo -
Na Batrovcima na ulazu u zemlju čeka između 45 i 60 minuta

BEOGRAD - Na Graničnom prelazu Horgoš zadržavanja traju od 60 do 90 minuta, dok se na Batrovcima na ulazu u zemlju čeka između 45 i 60 minuta, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMS S).

Na graničnom prelazu Horgoš saobraćaj je pojačan, na ulazu u Srbiju radi šest traka, a zadržavanja su od 60 do 90 minuta. Pojačan je saobraćaj na prelazu Batrovci, gde se na ulazu u našu zemlju čeka od 45 do 60 minuta, dok su na ostalim graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila oko 30 minuta.

Zbog predstojećih praznika, pojačan je intenzitet saobraćaja, kako unutar gradskih sredina, tako i na svim važnijim putnim pravcima, na prilazima zimskim turističkim centrima i na graničnim prelazima.

Magla i sumaglica, smanjuju vidljivost i usporavaju saobraćaj u severnoj Bačkoj i Banatu, duž rečnih tokova i preko planinskih prevoja. Zbog vlažnih kolovoza i jutarnjih mrazeva i pored redovnih intervencija putara, postoji opasnost od poledice, koja se najpre javlja na mostovima i nadvožnjacima.

Na autoputevima i frekventnijim državnim putevima prvog i drugog prioriteta u nižim predelima, kolovozi su uglavnom vlažni i saobraćaj se, za sada, obavlja bez većih problema.

Na putevima u planinskim predelima ima mestimično zaostalog snega od dva do pet centimetara na teritoriji Bajine Bašte, Loznice, Valjeva, Užica, Vranja, Novog Pazara, Zaječara i Ivanjice.

Na pojedinim putnim pravcima važi zabrana saobraćaja za šlepere i kamione sa prikolicom, gde je za ostale kategorije vozila obavezna zimska oprema, a na nekim deonicama ima odrona.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 106 saobraćajnih nezgoda, dok je 38 osoba teže i lakše povređeno, a jedna osoba je smrtno stradala. U Beogradu je zabeleženo 55 nezgoda, a 12 osoba je povređeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track