Đilas i Mišković kovali plan kako da zaustave Vučića
Foto: BETA

Pozadina tajnog sastanka u „Delti“

Đilas i Mišković kovali plan kako da zaustave Vučića

Društvo -
Gradonačelnik Beograda i vlasnik „Delte“ planirali da medijski napadaju Vučićevu borbu protiv kriminala kako bi blokirali istrage protiv Miroslava Miškovića

BEOGRAD - Partneri.

Gradonačelnik Beograda

i lider DS Dragan Đilas i vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković opet su udružili snage, ali ovoga puta u „projektu“ da zaustave sve istrage protiv najbogatijeg Srbina, koji je sada u pritvoru Specijalnog suda. To podrazumeva i zajedničke napore da zaustave prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, saznaje Kurir.Izvor Kurira tvrdi da je to bila jedna od glavnih tema trosatnog sastanka Đilasa i Miškoviča 25. oktobra u sedištu „Delta holdinga“.- Oni su tada dogovorili kontinuirane napade na Vučića u medijima pod njihovom kontrolom. Posebno treba da se udara na svaki Vučićev korak u borbi protiv kriminala, kako bi se u javnosti stvorio utisak da se on i njegov tim revanširaju političkim protivnicima i vode harangu protiv bogatih, a ne ozbiljne istrage, potkrepljene dokazima. Jednostavno, Mišković i drugi tajkuni koji su se na sumnjiv način obogatili treba da budu predstavljeni kao nedužni ljudi koje Vučić progoni - priča naš izvor.Upravo zato, na istom sastanku su ugovorili pokretanje dnevnih novina Ekspres, umesto Presa, koji su potom ugasili. Naravno, kao vlasnik će biti upisan neko drugi. Glavni urednik Ekspresa biće Antonije Toni Kovačević, nekadašnji glodur lista Alo, čija supruga Danka Novović, iako bez iskustva, radi kod Đilasa kao glavni gradski menadžer za informisanje.

Đilas uhvaćen kako dolazi u „Deltu“
Đilas uhvaćen kako dolazi u „Deltu“

Kurir ga provalio, pa zato ćutiIz pres-službe gradonačelnika juče nismo dobili odgovor na pitanja, dok su neposredno posle sastanka Đilasa i Miškovića poručili da su se gradonačelnik i vlasnik „Delte“ sreli kako bi razgovarali o novim poslovnim projektima.- Tema razgovora bila je izgradnja tržnog centra na Autokomandi koja bi, ako se realizuje 2013, na ime naknada Gradu donela oko dve milijarde dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track