NOVA ZIMA: Zabelela se Srbija
Foto: Beta

Pada sneg

NOVA ZIMA: Zabelela se Srbija

Društvo -
Danas i sutra očekuje se formiranje manjeg snežnog pokrivača u nižim predelima, a na planinama povećanje visine snežnog pokrivača

BEOGRAD - U Srbiji je jutros najtoplije bilo u Velikom Gradištu gde je u pet časova izmereno pet stepeni, a najhladnije na Kopaoniku gde je temperatura vazduha iznosila minus tri stepena, dok je u pojedinim mestima padao sneg ili kiša.

Umeren sneg padao je u Loznici i Sremskoj Mitrovici, a slab sneg u Novom Sadu i Sjenici, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).Na Zlatiboru je padala ledena kiša, a u Valjevu i Kraljevu slaba kiša.

U Nišu su izmerena četiri, a u Negotinu, Kraljevu, Kruševcu, Zaječaru i Vranju tri stepena. U Banatskom Karlovcu, Valjevu i Kuršumliji izmerena su dva, a u Zrenjaninu, Loznici, Beogradu i Smederevskoj Palanci jedan stepen.

U Somboru, Novom Sadu, Kikindi, Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu, Sjenici, Požegi, Ćupriji, Leskovcu i Dimitrovgradu izmereno je nula stepeni.

Na Paliću i Zlatiboru izmeren je minus jedan, a na Crnom Vrhu minus dva stepena.Prema podacima RHMZ, visina snežnog pokrivača na Kopaoniku je iznosila 69 centimetara, a u Sjenici i na Crnom Vrhu šest centimetara.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najniža temperatura iznosiće od -2 do 3 stepena, najviša dnevna od -1 do 5 stepeni Celzijusa.

Danas i sutra očekuje se formiranje manjeg snežnog pokrivača u nižim predelima, a na planinama povećanje visine snežnog pokrivača. U severnim i zapadnim krajevima i na planinama tokom noći i ujutru mestimično sa susnežicom i snegom, u ostalim krajevima sa kišom koja će tokom pre podneva prelaziti u susnežicu i sneg. Vetar umeren severni i severozapadni, ujutru u centralnim i južnim krajevima južni i jugoistočni.

I u Beogradu će danas biti oblačno, tokom noći sa kišom i susnežicom, koja će tokom jutra preći u sneg. Vetar umeren severni i severozapadni. Temperatura bez većih kolebanja, oko 1 stepen.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 1. februara, u subotu povremeno sa snegom, u nedelju postepeni prestanak padavina, u ponedeljak i utorak ujutru slab i umeren mraz, tokom dana suvo. U toku noći između utorka i srede naoblačenje koje će prvo zahvatiti severne krajeve, mestimično sa slabim padavinama (kiša, susnežica i sneg).

U sredu toplije, ponegde sa slabom kišom. U četvrtak svežije, uz pojačanje severozapadnog vetra, mestimično sa slabim padavinama, uglavnom susnežica i sneg. Od petka do kraja perioda - suvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track