Čačanski policajci nastavljaju štrajk
Foto: KURIR

Nezadovoljni radnici MUP

Čačanski policajci nastavljaju štrajk

Društvo -
Načelnik PU Čačak izdao je naređenje da udaljenje štrajkače iz kruga stanice, navodi NPSS u saopštenju

ČAČAK - Nezavisni policijski sindikat Srbije saopštio je da je grupa policajaca, posle noći provedene u krugu stanice saobraćajne policije, nastavila štrajk.Povod štrajka je odluka o privremenom udaljenju njihovih kolege."Načelnik policijske uprave u Čačku Milovan Petrović izdao naređenje pripadnicima policije da Tadića i Krdžića udalje iz kruga stanice po cenu primene sredstava prinude i uz pretnju lišenja slobode", navodi se u saopštenju."Ovakvim načinom samovoljnog postupanja i zloupotrebe policije, načelnik Petrović krši elementarna ljudska prava prema privremeno udaljenim policajcima. Policijski službenici Tadić i Krdžić su i dalje radnici MUP Republike Srbije sa statusom privremenog udaljenja, te im u skladu sa zakonom pripadaju sva prava kao i zaposlenima osim pravo na rad i lični dohodak u celini", navodi se u saopštenju.Nezavisni policijski sindikat Srbije-NPSS zahteva od ministra Ivice Dačića da hitno reaguje i situaciju dovede u normalu.

Inače, policijska uprava u Čačku zabranila je ulazak u dvorište zgrade saobraćajne policije u čačanskom naselju Alvadžinica gde glađu štrajkuje sedam saobraćajaca.

Policijska uprava: Štrajk glađu saobraćajaca nedozvoljenPolicijska uprava u Čacku je saopštila da je "nedozvoljen" štrajk glađu sedmorice saobraćajaca jer je organizovan suprotno Zakonu o štrajku, odnosno nije organizovan od strane reprezentativnog sindikata.

Dodaje se da je štrajk "pokušaj grupe radnika da spreče kontrolu zakonitosti rada pojednih policijskih službenika Odeljenja saobraćajne policije".

"U narednom periodu nastaviće se započeta kontrola rada Odeljenja saobraćajne policije jer postoje brojne pritužbe građana na njihov rad", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track