Najnovije vesti

Vuk Jeremić i Srđa Popović među 199 mladih lidera sveta!

Lista Foruma u Davosu

Vuk Jeremić i Srđa Popović među 199 mladih lidera sveta!

Društvo
Na svet u narednim godinama bitno će uticati i Almira Zejnilagić Cemel, treća iz Srbije na listi mladih globalnih lidera

ŽENEVA - Troje Beograđana uvršteno je u godišnju listu od 199 "Mladih globalnih lidera" iz 70 zemalja koju objavljuje Svetski ekonomski forum u Davosu.

Među mladim liderima koji će, po mišljenju Foruma, "bitno uticati na svet u narednim godinama", nalaze se predsedavajući Generalne skupštine UN Vuk Jeremić, izvršni direktor organizacije CANVAS i nekadašnji lider Otpora Srđa Popović, kao i Almira Zejnilagić Cemel, poreklom iz Zvornika u BiH, studentska aktivistkinja, borac protiv korupcije i konsultantkinja.

Na listi "Mladih globalnih lidera" iz zemalja regiona našao se i potpredsednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić.

Svetski ekonomski forum je 1992. godine oformio specijalnu grupu koju je nazvao "Mladi globalni lideri" (Young Global Leaders), a koja putem raznih programa ima za cilj da stvori i pokrene globalnu mrežu mladih vođa iz sveta biznisa i neposlovnih sfera koji bi trebalo da udruže snage u oblastima razvoja društva i okruženja kao i preduzetništva."Globalni lideri" su osobe mlađe od 40 godina, ali su dokazani, uspešni ljudi koji predstavljaju novu generaciju lidera čija ostvarenja i potencijali imaju uticaj na celi svet.

Svake godine 100 do 200 uspešnih međunarodnih mladih vođa iz poslovnog i javnog života bira se u Forum mladih svetskih lidera, gde potpisuju povelju kojom se obavezuju na principe Foruma i rad na unapređenju stanja u svetu. Mandat traje pet godina, a ukupno je oko 650 mladih lidera izabrano od 2005. do danas.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...