Večeras sneg, toplije tek od četvrtka!
Foto: Tanjug

Baba Marta uporna

Večeras sneg, toplije tek od četvrtka!

Društvo -
U toku noći uz pad temperature kiša će preći u susnežicu i sneg.

BEOGRAD - U Srbiji će danas biti oblačno i vetrovito, mestimično s kišom, na severu i u planinskim predelima sa susnežicom i snegom, koji se, uz pad temperature, očekuju tokom noći u većini krajeva.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, minimalna dnevna temperatura iznosiće od -2 do 5, maksimalna u većini mesta od 1 do 6, na jugu oko 10 stepeni. U toku noći, uz pad temperature u većini krajeva kiša će preći u susnežicu i sneg. Vetar umeren i jak, istočni i jugoistočni, u košavskom području i olujni, sa udarima od 17 metara u sekundi a u južnom Banatu i do 24 m/s.

I u Beogradu će danas biti oblačno i vetrovito, povremeno s kišom. Minimalna temperatura iznosiće oko 1, a maksimalna oko 4 stepeni. U toku noći uz pad temperature kiša će preći u susnežicu i sneg. Vetar umeren i jak, jugoistočnog pravca, povremeno i sa udarima olujne jačine. U utorak, 26. marta, u severnim i zapadnim predelima očekuje se formiranje manjeg snežnog pokrivača. Izgledi vremena za narednih sedam dana do 1. aprila: U utorak će biti oblačno, hladno i vetrovito, u većini krajeva sa snegom, na jugu s kišom. Vetar umeren i jak jugoistočni, posle podne u postepenom slabljenju. U sredu postepeni prestanak padavina, samo još ponegde na istoku i jugoistoku sa slabim snegom. Zatim od četvrtka do kraja perioda oblačno i toplije, mestimično s kišom. Za dane vikenda temperatura oko proseka za ovo doba godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track