Poslanik SNS pita o privatizaciji Niške banke
Foto: Tanjug

Skupština Srbije

Poslanik SNS pita o privatizaciji Niške banke

Društvo -
Banka je prodata za 14,2 miliona evra. Čudno je kako je ta prodajna cena određena kad je imala višak sredstava na računu od sedam miliona evra i 25 miliona evra potraživanja, naveo je poslanik Momir Stojanović

BEOGRAD - Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke Momir Stojanović postavio je danas pitanje regularnosti privatizacije Niške banke 2006. godine, koja je prodata mađarskoj OTP banci.

"Niška banka je prodata za 14,2 miliona evra. Čudno je kako je ta prodajna cena određena kad je poznato da je banka imala višak sredstava na svom računu od sedam miliona evra i 25 miliona evra potraživanja, pa iznosi da je banka u trenutku privatizacije vredela 32 miliona evra", naveo je Stojanović na sednici Skupštine Srbije.

U delu sednice za poslanička pitanja, on je napomenuo da je jedan od direktora OTP banke brat bivšeg guvernera Narodne banke Srbije Radovana Jelašića.

Stojanović je istakao da je Niška banka bila među najvećim u jugoistočnoj Srbiji i da je njenom privatizacijom prodato i oko 30.000 kvadratnih metara stambenog prostora u skoro svim gradovima tog dela Srbije.

"Bivši radnici banke su prevareni privatizacijom, jer je mađarska banka u saradnji sa Agencijom za osiguranje depozita u Beogradu, preko nezakonite ponude o odlasku iz banke, uz mobing, oštetila više od 100 radnika za oko million dinara", naveo je on.

Stojanović je izrazio nezadovoljstvo odgovorima iz Ministarstva finansija i privrede na pitanja koja je ranije postavio o privatizaciji preduzeća Nisal i građevinske firme Građevinar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track