Zaposlili čoveka s lažnom diplomom!

Ko zna – zna

Zaposlili čoveka s lažnom diplomom!

Društvo -
Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić dao posao Srđanu B. s diplomom američkog onlajn univerziteta, koji se ne nalazi na listi ministarstva obrazovanja Sjedinjenih Država

NOVI SAD - Vezara!Direktor Agencije za restituciju i bivši pravobranilac Grada Beograda Strahinja Sekulić potpisao je ugovor o radu sa čovekom koji je prilikom zaposlenja dostavio samo prevod diplome američkog onlajn univerziteta, koji se ne nalazi na listi američkog ministarstva obrazovanja! Povodom ovog slučaja podneta je krivična prijava za falsifikovanje isprava, a Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu trenutno provera navode iz prijave.Kurir je došao u posed dokumenata iz kojih se vidi da je prilikom zapošljavanja Srđanu B. priznato akademsko zvanje iako nikad nije dostavio neophodno rešenje o nostrifikaciji diplome. U potvrdi o završenim studijama navodi se da je Srđan B. na američkom univerzitetu Kraun stekao zvanje bečelora informacionih tehnologija, iako u ugovoru o radu stoji da je diplomirani inženjer.Sekulić tvrdi da je Srđan. B. raspoređen na mesto saradnika za informatičku i tehničku podršku, za šta je dovoljna samo viša škola, te da je zaposlen na predlog bivšeg direktora jedinice Novi Sad Stanislava Novakovića.- Imajući u vidu da se protiv Srđana B. vodi pretkrivični postupak, Agencija nije u mogućnosti da komentariše ovaj slučaj do okončanja krivičnog postupka - rekao je Sekulić.S druge strane, Novaković tvrdi da je više puta upozoravao nadležne, te da je Sekuliću poslao predlog o otkazu ugovora o radu sa Srđanom B.- Propust su napravile stručne službe i direktor Agencije, oni su morali da izvrše proveru dokumenata - smatra Novaković.(E. K.)

Diploma sa kojom je Srđan B. zaposlen
Diploma sa kojom je Srđan B. zaposlen

Srđan B: Ni Kembridž nije priznatSrđan B. za Kurir kaže da mu nije jasno zbog čega se postavlja pitanje njegove diplome kad su se nadležni u Agenciji uverili u njegovu stručnost.- Postoje brojni nesporazumi i nedorečenosti u vezi s akreditacijom fakulteta. Pa ni Kembridž nije priznat u svim državama - kaže Srđan B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track