Dačić u teslamobilu!

Povratak u budućnost na salonu automobila

Dačić u teslamobilu!

Društvo -
Premijer Ivica Dačić prvog dana posete SAD imao priliku da isproba najnoviji model čuvenog automobila na struju „tesla“

BEOGRAD - Ivica Dačić kao Mihael Šumaher!Premijer Srbije Ivica Dačić je prvog dana višednevne posete SAD u društvu američkog ambasadora Majkla Kirbija prošetao centrom Vašingtona, gde je obišao prodavnicu automobila na struju „tesla“, kao i „Majkrosoftovu“ prodavnicu.Premijer je imao prilike da isproba i najnoviji model automobila na struju, koji iznutra izgleda kao pravi spejs šatl.- Kao da sam ušao u svemirski brod! Automobili se, inače, zovu po našem Nikoli Tesli. On je po svojim izumima i idejama bio ispred svog vremena, kao što su, uostalom, i automobili koje pravi ova kompanija-ispričao je Dačić članovima delegacije.Američki IT hoće u SrbijuPodsetimo, srpsko-američka informaciona (ICT) trgovinska misija, koju predvode premijer Ivica Dačić i američki ambasador u Beogradu Majkl D. Kirbi, započela je posetu Sjedinjenim Američkim Državama, koja će trajati do 16. maja.U saopštenju Ambasade SAD navodi se da je cilj posete da se za američke firme stvore poslovne i izvozne mogućnosti u ICT sektoru, koji se razvija u Srbiji.Atraktivna destinacijaAmbasador Kirbi izjavio je da veruje da Srbija predstavlja rastuće, unosno tržište za američke ICT firme, koje traže ekspanziju prodaje i poslovnih aktivnosti u inostranstvu.- Srbija se sa svojom visokoobrazovanom radnom snagom, posebno na polju IT tehnologija i telekomunikacija, nudi kao veoma atraktivna destinacija za američke firme - rekao je ambasador.Delegacija će posetiti Sijetl, San Francisko, Silicijumsku dolinu i Vašington.

Dačić s vodećim ljudima iz IT sektora SADAmbasador Kirbi i premijer Dačić u Americi će se sresti s predstavnicima vodećih američkih firmi za informacione i komunikacione tehnologije: „Epl“, „Sisko“, „Hjulit-Pakard“, IBM, „Intel“, „Majkrosoft“, „Orakl“ i „Pejpal“. Iskoristiće priliku da predstave IT sektor Srbije američkim firmama i povećaju saradnju sa ICT kompanijama koje već rade kod nas. Poseta je usledila nakon uspešnog potpisivanja Memoranduma o saradnji na polju informacionih i komunikacionih tehnologija između SAD i Srbije u oktobru 2012. godine.

Silicijumska dolina na BalkanuPoseta SAD uključuje i investicioni seminar „Zašto verujem u Srbiju? Silicijumska dolina na Balkanu“, na kome će biti predstavljene uspešne američke ICT firme koje su već investirale u Srbiju, a koji će biti prilika za brendiranje Srbije kao destinacije za izvoz američkih proizvoda i razvoj IT sektora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track