Lek Ferveks povučen iz prometa

Mikrobiološko odstupanje

Lek Ferveks povučen iz prometa

Društvo -
Odluka je doneta nakon što je proizvođač, kompanija Bristol-Majers Skvib (Bristol-Myers Squibb), poslala obaveštenje da je tokom rutinskog ispitivanja leka Ferveks adalt rozberi ustanovljeno mikrobiološko odstupanje

BEOGRAD - Sve serije lekova Ferveks za odrasle i za decu privremeno su danas povučene iz prometa radi dodatnih analiza i iz predostrožnosti, zbog leka Ferveks adalt rozberi (FERVEX ADULT RASPBERRY), koji se ne nalazi u prometu u našoj zemlji.

Odluka je doneta nakon što je proizvođač, kompanija Bristol-Majers Skvib (Bristol-Myers Squibb), poslala obaveštenje da je tokom rutinskog ispitivanja leka Ferveks adalt rozberi ustanovljeno mikrobiološko odstupanje.

"Napominjemo da na tržištu Republike Srbije lek Ferveks adalt rozberi nije registrovan i ne nalazi se u prometu, ali je sličnog sastava kao lekovi navedeni u saopštenju proizvođača, te je kao dodatna mera predostrožnosti doneta dobrovoljna odluka o njihovom privremenom povlačenju sa tržišta Srbije", saopštio je Farma Svis Srbija info.

"Na navedene lekove nisu registrovane prijave neželjenih reakcija, niti je bilo prijava reklamacija u vezi sa ovim događajem. O svim preduzetim aktivnostima, a u skladu sa zakonskim obavezama, blagovremeno su obaveštene sve relevantne institucije", dodaje se u saopštenju.Ferveks za odrasle bez šećera i dalje je u redovnoj prodaji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track