VATRENI UDAR 2013: Počele trodnevne vojne vežbe
Foto: Tanjug

VATRENI UDAR 2013: Počele trodnevne vojne vežbe

Društvo -
Komandant vežbe na nivou 204. vazduhoplovne brigade potpukovnik Brane Krnjajić je istakao da ta jedinica ima zadatak simulacije napada na pojedine objekte i dejstvo na terenu

BEOGRAD - Pripadnici vojnog vazduhoplovstva i PVO danas su na aerodromu "Batajnica" započeli vežbu "Vatreni udar 2013" koja će se u naredna tri dana odvijati na više lokacija u Srbiji.

Komandant vežbe na nivou 204. vazduhoplovne brigade potpukovnik Brane Krnjajić je istakao da ta jedinica ima zadatak simulacije napada na pojedine objekte i dejstvo na terenu. On je naveo i da je zadatak te jedince praćenje lovačke avijacije, kao i prebaziranje helokopterske eskadrile na drugi aerodrom, saopšteno je iz Vojske Srbije. Krnjajić je objasnio i da logističke jedinice daju podršku tim zadacima na aerodromu "Batajnica" i na etapnom aerodromu u Kovinu dodavši da će simulacija dejstva biti izvedena i na poligon "Čenta".

Prema njegovim rečima, tokom vežbe biće podignuta i lovačka avijacija koja će da uvežbava presretanje aviona sa drugih aerodroma, a u sadejstvu sa raketnim jedinicama.Tokom vežbe, biće simulirano i iskakanja pilota iz aviona u okviru akcije traganja i spasavanja u kojoj je angažovan helikopter čija posada treba da ga pronađe i zbrine na VMA. Na VMA će se uvežbavati postupci zbrinjavanja povređenih posada u ratnim i mirnodopskim okolnostima, navela je Vojska Srbije u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track