NIKOLIĆ NA DANU POLICIJE: Pravda i pravo opet stanuju u Srbiji
Foto: Tanjug

Proslava

NIKOLIĆ NA DANU POLICIJE: Pravda i pravo opet stanuju u Srbiji

Društvo -
Do pre godinu dana korupcija i organizovani kriminal su vodili državu. Država je devastirana i osiromašena, a bogati pojedinci ne žele da vide patnje onih koji su siromašni upravo zbog njihove nezajažljivosti, naveo je predsednik Srbije
1 / 21 Foto: Tanjug

NOVI SAD - Dokazali obučenost!Prigodnom svečanošću na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu juče je svečano obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije.Časna uniformaTim povodom predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da „pravo i pravda ponovo stanuju u Srbiji“ i da korupcija i kriminal više ne vode državu!- Plava policijska uniforma treba da bude sinonim za čast i dostojnost i policija ne sme da deluje pod pritiskom političke vlasti, već svakog građanina da štiti po zakonu, a nikoga od zakona - rekao je Nikolić. Ministar policije Ivica Dačić rekao je da se prvi put Dan policije organizuje van Beograda.- Želimo da pokažemo da nije samo Beograd Srbija, već je to i Novi Sad! Svaki čovek u našoj zemlji treba da se oseća bezbedno i zaštićeno. Sada je svima jasno da nema i neće biti zaštićenih u borbi protiv korupcije i kriminala - rekao je Dačić.On je naglasio da je „biti policajac čast i lični izbor hrabrih, poštenih i smelih“, a svoje obraćanje završio je čestitajući pripadnicima policije njihov dan, a svim građanima Srbije je poželeo miran san, slobodu i pravdu.Gromoglasni aplauziSvečanost na stadionu „Karađorđe“ uveličali su i specijalci, koji su pokazali visok nivo obučenosti. Padobranski desant, borilačke veštine i dejstva Protivterorističke jedinice prisutni su pozdravljali gromoglasnim aplauzima. Nakon prezentacije snage i obučenosti odigrana je i utakmica između pripadnika MUP i ekipe filma „Montevideo, Bog te video“.Iz centralne lože u programu su uživali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer i ministar policije Ivica Dačić, direktor policije Milorad Veljović, državni sekretar Vladimir Božović, zamenik novosadske policije Stevan Krstić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zatim Aleksandar Vulin, Ištvan Pastor, predstavnici vojske, diplomatskog kora, crkveni velikodostojnici, ministri i mnogobrojni građani.(S. S.)

Plaketa za predsednikaPredsednik Srbije Tomislav Nikolić dobio je najviše priznanje, plaketu „Jakov Nenadović“, za uspešnu koordinaciju svih službi bezbednosti u borbi protiv kriminala i korupcije. Plaketu, koja nosi ime prvog srpskog popečitelja (ministra) policije iz 1811. Nikoliću je uručio premijer Dačić.

Posthumno nagrađeniMinistar Dačić uručio je juče plakete MUP porodicama nastradalih policajaca Slavoljuba Banića, Miroslava Stamenkovića, Saše Đorđevića i Aleksandra Ninkovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track