Istanbul: Dragica Nikolić sa patrijarhom Vartolomejom
Foto: Tanjug

Istanbul: Dragica Nikolić sa patrijarhom Vartolomejom

Društvo -
Patrijarh i Dragica Nikolić su razgovarali o besprekornim odnosima i neraskidivim vezama ljubavi i poverenja koji se neprekidno neguju između Vaseljenske patrijaršije i Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve

ISTANBUL - Vaseljenski patrijarh Vartolomej primio je u Patrijaršiji u Istanbulu suprugu predsednika Srbije Dragicu Nikolić i tom prilikom najavio da će u oktobru posetiti Srbiju.

Patrijarh i Dragica Nikolić u utorak su razgovarali o besprekornim odnosima i neraskidivim vezama ljubavi i poverenja koji se neprekidno neguju između Vaseljenske patrijaršije i Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve.

"Tokom sastanka koji je protekao u srdačnoj atmosferi, supruga Tomislava Nikolića izrazila je svoje duboko poštovanje i svog supruga prema patrijarhu Vartolomeju i prema istorijskoj instituciji Velike crkve (Vaseljenske patrijaršije)", navode grčki mediji.

"Patrijarh joj je čestitao zbog angažovanja na smanjenju smrtnosti odojčadi, pošto je ona (Dragica Nikolić) na čelu fondacije koja se time bavi", podvlači se u tekstu.

Patrijarh je u razgovoru izneo da se raduje što će u oktobru posetiti Niš povodom proslave 1.700 godina Milanskog edikta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja