Voditeljka, pevačica i model: Profesorka Rajna je nesrećna i neostvarena žena!

Bura zbog govora na Filološkom fakultetu

Voditeljka, pevačica i model: Profesorka Rajna je nesrećna i neostvarena žena!

Društvo -
Dok lekari i advokati hvale stavove profesorke Filološkog fakulteta, ugostitelji, pevačice i voditeljke besni na nju

BEOGRAD - Postala popularna posle samo jednog govora.Govor koji je svojim studentima održala Rajna Dragićević, profesorka Filološkog fakulteta, izazvao je burne reakcije. Dok jedni hvale profesorku, koja je objavila rat starletama i tajkunima, ima i onih koji su zbog omalovažavanja njihovih profesija besni.

KompleksiDragićevićeva je u govoru pohvalila lekare, advokate i sudije. Nevenka Dimitrijević, lekar opšte prakse, kaže da je oduševljena izrečenim.- To je bio sasvim pozitivan govor i čestitam profesorki na hrabrosti da tako nešto izgovori - kaže Nevenka. S druge strane, pošto je javno prozvala „vlasnike raznoraznih restorana“, Saša Rodić, predsednik Udruženja ugostitelja, izjavio je da misli da je Rajna Dragićević „neostvarena žena“.- Ugostitelji su istorijski daleko od ljudi njenog profila. Njoj očigledno slabo stoji istorija, ali neka kaže šta je ona učinila da unapredi ovo naše društvo. Mi ugostitelji često trpimo komplekse tih obrazovanih ljudi. Očigledno je profesorka veoma nezadovoljna i nesrećna, pa na ovaj način to ispoljava - kaže Rodić.Hoće u novineDragićevićeva nije štedela ni pevačice i voditeljke. Oštro je osudila njihova „zvanja“ i nazvala ih folirantima.- Ta žena je očigledno samo htela medijsku pažnju. Ja šta smatram da je nebitno, ja to i ne komentarišem, a ona je sve ono što što je nervira komentarisala, što jasno govori da je samo htela da se nađe u novinama - kaže pevačica Olja Karleuša.Minja Miletić, voditeljka, kaže da su stavovi profesorke Dragićević inspirativni, ali da se ne slaže u potpunosti s njima.- Njeni stavovi su vrlo inspirativni, jer je pričala o nekim vrednostima koje su potpuno zanemarene, ali ja se ne bih se u potpunosti složila s njom, iako sam po profesiji lekar. Novo vreme proizvodi nove profesije i ne bih se složila da su sve beznačajne. Zloupotreba ima i u sudstvu i u medicini, ima ih svuda - kaže Miletićeva.Profesorka Rajna Dragićević za Kurir je rekla da ne želi da daje izjave za medije jer će one još više potpaliti javnost, a njoj ne treba toliki publicitet.

Anastasija Buđić - fotomodel

- Toj profesorki očigledno treba publicitet, pa je zbog toga rešila da izgovori sve to. Nikoga ne treba potcenjivati, a dotična profesorka, ako želi da nešto menja, to može uraditi tako što će svoje znanje preneti studentima. Verovatno žali što ništa veće u životu nije uradila i po tome postala poznata.

Ivan Jakšić - predsednik Društva Srbije za odnose s javnošću

- Nisam za paušalno osuđivanje bilo čega, pa ni struka. S razvojem privrede, društva i novih tehnologija, prirodno je da se pojavljuju i nova zanimanja. Voleo bih da u našoj zemlji konačno počnemo sa isticanjem pozitivnih primera, a ne privlačenjem pažnje negativnim pojavama.

Radomir Kojić - advokat

- Dobro je što je to izgovorila profesorka Rajna Dragićević, ali ne bih se u potpunosti složio s njom. Sviđa mi se što je konačno neko izrekao kritiku društva u kojem živimo i mislim da ovaj njen govor sve treba da nas natera da se dobro zamislimo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track