Zamenica gradonačelnika Kruševca izvređala volonterku sa Islanda
Foto: Facebook

Uvreda

Zamenica gradonačelnika Kruševca izvređala volonterku sa Islanda

Društvo -
Slobodanka Miladinović je na svom Fejsbuku za Erlu Dur Magnusdotirn napisala: "Lepotica, kao i sve što stiže iz EU, kao da je krenula u Bivoljski ključ da poliva papriku"

KRUŠEVAC - Mlada volonterka sa Islanda, Erla Dur Magnusdotirn, koju je zamenica gradonačelnika Kruševca izvređala na Fejsbuku, izvinila se lokalnoj funkcionerki "ukoliko je svojim izgledom i poreklom uvredila" dok je držala radionicu i poručila joj da poenta radionice nije bilo svečano oblačenje, već razgovor sa mladima, u jednom neformalnom ambijentu.Naime, zamenica gradonačelnika Kruševca Slobodanka Miladinović izvređala je mladu volonterku Erlu Dur Magnusdotirn, koja je u Kruševcu boravila prošle nedelje, kako bi u kancelariji za mlade održala edukativnu radionicu o volonterizmu. Miladinovićka, inače kadar DSS, prokomentarisala je izgled i odevanje mlade devojke na svom Fejsbuk profilu rečima "lepotica, kao i sve što stiže iz EU, kao da je krenula u Bivoljski ključ da poliva papriku".Nakon što se na "Fejsbuku" podigla prašina zbog vređanja oglasila se i mlada volonterka.Draga gđo Miladinović...Za vikend sam videla da se moje ime pojavilo u novinama. Ne zbog toga što sam pokušala da učinim nešto lepo, upoznajući mlade iz Kruševca sa ovom sjajnom prilikom, već zbog načina na koji sam izgledala i zbog mog porekla. Samo želim da kažem da mi je žao ukoliko sam Vas na bilo kakav način uvredila. Za ovakvu radionicu nije propisan stil oblačenja, jer se radi o neformalnom obrazovanju i ja sam došla da razgovaram sa mladima o EVS na neformalan i njima prilagođen način. Želela sam da budem neko s kim oni mogu da se poistovete, jer sam i ja mlada osoba i smatram da je to važnije od nošenja svečane odeće. Možda nije profesionalno što sam nosila farmerke i majicu, ali sa Vaše strane nije u redu da tako nešto komentarišete na Fejsbuku i vređate moj izgled, oblačenje i poreklo; svakako bi bilo bolje da ste povodom toga kontaktirali lično sa mnom ili sa Kancelarijom za mlade iz Kruševca, koja me je pozvala, stoji u pismu.Organizacija "Hajde da" na čiji je poziv i mlada Islanđanka došla u Kruševac, zahteva javno izvinjenje iz kabineta gradonačelnika.Komentar zamenice gradonačelnika odobrilo je nekoliko korisnika, ali je bilo daleko više onih kojima se ni malo nije dopao način na koji je iskomentarisana gošća njihovog grada. Osim što je Miladinovićki skrenuta pažnja da Island nije u EU i da je pored toga čak i elemntarno nepismena, Vanja Rakić iz Kancelarije za mlade napisala je da su mladima u Kruševcu bitni vrlina i kvalitet osobe, a ne njen stil odevanja i fizički izgled.

Potom je usledio novi komentar Miladinovićke u kome je zamenica gradonačelnika Kruševca navela da nije komentarisala fizički izgled, već stil oblačenja volonterke sa Islanda i naglasila da je oblačenje odraz porodičnog vaspitanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track