MIŠIĆEVI DANI: Ilić i Mrkonjić nisu došli po svoje plakete!

Svečanost u Struganiku

MIŠIĆEVI DANI: Ilić i Mrkonjić nisu došli po svoje plakete!

Društvo -
SPS ministri poručili da će poštovati odluku premijera Dačića o rekonstrukciji

STRUGANIK - Funkcioneri SPS Žarko Obradović i Slavica Đukić Dejanović izjavili su da će ministri iz te stranke poštovati odluku Ivice Dačića o personalnim rešenjima Vlade.

Oni su novinarima na obeležavanju "Mišićevih dana" u Struganiku rekli da do sada nije bilo razgovora o eventualnoj zameni resora stranaka u koaliciji na vlasti, te da će o daljoj saradnji sa URS odlučiti lideri stranaka Ivica Dačić, Aleksandar Vučić i Mlađan Dinkić.

"Buduća uloga URS u Vladi Srbije zavisiće pre svega od stava te stranke, a odluku će doneti predsednici partija koje čine koaliciju - Dačić, Vučić i Dinkić", reklo je dvoje ministara. U Struganiku, kod rodne kuće vojvode Živojina Mišića, danas je održana svečana sednica Skupštine Opštine Mionica. Potom su Slavici Đukić Dejanović i Žarku Obradoviću dodeljene "zlatne plakete", koje su dobili i ministri Velimir Ilić i Milutin Mrkonjić, ali oni nisu došli na svečanost.

Ta priznanja Mioničke opštine dobili su i savetnik ministra prosvete Dragutin Brčin, pomoćnik ministra kulture i informisanja Dragan Kolarević, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Periša Simonoviću i komandant Protivterorističke jedinice (PTJ) MUP-a, Goran Dragović.

Dobitnici "zlatnih plaketa" za dostignuća u oblasti vojne doktrine su major Bojan Pavlović i potpukovnik Tiosav Janković.

Ministarka zdravlja Đukić Dejanović će danas otvoriti rekonstruisanu i adaptiranu ambulantu za fizikalnu medicinu u Banji Vrujci. "Mišićevi dani" kojima se održava uspomena na tog vojvodu iz Prvog svetskog rata, završavaju se u nedelju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track