ZVANIČNO: Dikić postao Veljovićev zamenik
Foto: Nebojša Mandić

Bivši komandant Žandarmerije stupio na novu dužnost

ZVANIČNO: Dikić postao Veljovićev zamenik

Društvo -
Bivši komandant Žandarmerije raspoređen je na poslove pomoćnika direktora policije izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vanja Vukić

BEOGRAD - Bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić raspoređen je na poslove pomoćnika direktora policije, a naredne sedmice biće definisan i delokrug poslova i nadležnosti kojima će se Dikić ubuduće baviti, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vanja Vukić.

Vukić je rekao da je Dikić u petak dobio rešenje, koje je skladu sa njegovim zvanjem, stručnom spremom i godinama radnog staža, kao što je to slučaj sa raspoređivanjem svakog zaposlenog u MUP-u.

"Dikić je na novi posao imenovan na predog direktora Veljovića, koji mu je i potpisao to rešenje. On je za pomoćnika direktora policije imenovan u skladu sa svojim zvanjem, stručnom spremom i godinama radnog staža, a to je bilo i jedino slobodno mesto na koje je mogao da bude raspoređen", precizirao je Vukić.

Prema njegvovim rečima, situacija u Žandarmeriji posle smene Dikića je redovna i nema govora o mogućnosti bilo kakve pobune, kao ni bilo kakve peticije, koja se, prema pisanju medija, navodno prikuplja zbog smene Dikića.

"Razgovarao sam sa Dikićem i nikakva peticija nije u pitanju... Da li neko pokušava da zloupotrebi neke ranije spiskove za te potrebe, to je drugo pitanje. U Žandarmeriji je situacija redovna, svi oni obavljaju svoje poslove i ne postoji mogućnost nikakve pobune", rekao je Vukić.

Dikić, dakle, neće ostati u Žandarmeriji, a narednih dana očekuje se imenovanje novog komandanta koji će voditi Žandarmeriju. Vukić kaže da očekuje da će novi komandant imati svoju viziju organizacije rada Žandarmerije, a na opasku da je jedan odred te jedinice navodno rasformiran neposredno nakon Dikićeve smene, on kaže da "odred nije rasformiran, već da su njegovi pripadnici stavljeni pod komandu drugih odreda u Beogradu, Nišu, Novom Sadu...

"Procedura za imenovanje novog komandanta je ista kao i za sve ostale načelnike. Dakle, direktor policije će predložiti čoveka koji će biti sposoban da rukovodi Žandarmerijom. On će taj predlog proslediti ministru Ivici Dačiću, koji će ga razmotriti i potpisati ukoliko se pokaže da je predloženo zadovoljavajuće rešenje", precizirao je Vukić.

On objašnjava da su smene u tako velikom sistemu kao što je MUP, koji zapošljava 45.000 ljudi, svakodnevna i normalna pojava i na višim i na nižim nivoima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track