TAJKUN U MUP: Načelnik kupio stan od 110.000 evra!

Učesnik afere sa vizama rešio stambeno pitanje

TAJKUN U MUP: Načelnik kupio stan od 110.000 evra!

Društvo -
Miloš Bujaković, načelnik Uprave za strance, posle „mercedesa“ vrednog 70.000 evra kupio i stan od 55 kvadrata na Zvezdari

BEOGRAD - Krenulo ga.Miloš Bujaković, načelnik Uprave za strance, nije samo obogatio svoj vozni park nego je pazario i luksuzni stan, otkriva Kurir. Bujaković je, kako saznajemo, kupio deluks nekretninu od 55 kvadrata u novoj zgradi u Ulici Vojislava Ilića 45a u beogradskoj opštini Zvezdara.Dobra lokacija- Zgrada je nova, luksuzno opremljena, a cena kvadrata kreće se od 1.800 do 2.000 evra. Bujaković je nedavno kupio stan u toj zgradi i on košta između 100.000 i 110.000 evra- navodi izvor Kurira.Načelnik Bujaković je, izgleda, uspeo potpuno da se zbrine. Osim krova nad glavom, častio se i novim automobilom „mercedes benz ML 350 CDI“, koji dostiže cenu i do 70.000 evra. Kako je Kurir objavio pre dva dana, Bujaković je tražio i da njegov „merdža“ metaliksive boje ima personalizovane registarske tablice, što košta dodatnih 80.000 dinara.Bujaković je, inače, kako smo već pisali, u okviru najavljene reforme u MUP jedan od najozbiljnijih kandidata za „čistku“. Naime, prema našim informacijama, nadležni organi ispituju policajce i njihove pomoćnike - Kineze iz Bloka 70, jer državljanima Kine koji žele da posete Srbiju turistički, poslovno ili da obiđu rodbinu „sređuju“ boravišne vize za 5.000 do 6.500 evra, o čemu smo prvi pisali pre mesec dana.Posle otkrića našeg lista da Srbijom hara „imigrantska mafija“, predvođena grupom policajaca koji sarađuju s troje Kineza iz kineskog tržnog centra u Bloku 70, reagovalo je i Tužilaštvo. Otkrivena je šema prema kojoj Odeljenje za strance, kojima je nadređeni Bujaković, dva puta zaredom odbija zahtev za vizu, a onda se javi „spasitelj“, koji nudi pomoć za keš.Pljačkanje KinezaTokom istrage je utvrđeno da su u „pljačkanje Kineza“ uključeni i policajci iz Uprave granične policije, čiji je načelnik Nenad Banović, i da će na odgovornost verovatno biti pozvan i komandir granične policije na aerodromu „Nikola Tesla“ Slobodan Ćopić.I MUP je pokrenuo istragu rada Uprave za strance. Utvrđene su povrede službene dužnosti i obavljene konsultacije s Tužilaštvom, koje je naložilo dostavljanje izveštaja radi utvrđivanja eventualne krivične odgovornosti, a biće saslušano i desetak policajaca iz Uprave za strance.

Zgrada na Zvezdari u kojoj je Bujaković kupio stan
Zgrada na Zvezdari u kojoj je Bujaković kupio stan

Bujaković bez komentaraNačelnik Bujaković juče nije želeo da otkrije kojom ekonomskom veštinom je uspeo da u kratkom vremenskom roku kupi i luksuzna kola i stan s obzirom na primanja u MUP (prosečna plata „običnog“ policajaca je oko 40.000 dinara). Na pozive i poruke Kurira nije odgovarao. Ni u firmi „Regija“, koja je napravila zgradu, nisu bili radi da pričaju o klijentu.- Ostala su još dva stana, četvorosobni od 79 i 80 kvadrata. Inače, u zgradi su bili stanovi svih struktura. Neću da dajem nikakve informacije o objektu, čak ni kad je završen, a kamoli o kupcima - rekli su u „Regiji“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track