OBRENOVAC IH SLAVI: Policajci uhapsili ubicu psa!
Foto: Facebook

Heroji

OBRENOVAC IH SLAVI: Policajci uhapsili ubicu psa!

Društvo -
Policajci Petar Gavrilović i Saša Savić koji rade u Obrenovcu, preko noći su postali zvezde društvenih mreža

BEOGRAD - Policajci Petar Gavrilović i Saša Savić, koji svoju dužnost obavljaju u stanici u Obrenovcu, nisu ni slutili da će, zahvaljujući tome što su otkrili ubistvo psa i priveli osumnjičenog, preko noći postati najpopularniji u MUP-u.

Društvene mreže Fejsbuk i Tviter, preplavila je informacija da su Savić i Gavrilović uhapsili čoveka koji je ubio štene pa tako telefon u ovoj stanici juče nije prestajao da zvoni, jer su svi ljubitelji životinja hteli da im se zahvale.

Mladi policajac Petar Gavrilović postao heroj Obrenovca"Pre dva dana primili smo poziv sugrađanke koja je videla osumnjičenog kako maltretira svog psa. Bez razmišljanja smo otišli da proverimo o čemu se radi. Osumnjičeni je negirao da se bilo šta od toga desilo", kaže Petar Gavrilović (24), koji nije očekivao da će savesno obavljen posao značiti i iznenadnu popularnost na društvenim mrežama. Čovek kojeg su priveli je sve vreme ubeđivao policajce da nije ništa uradio i da je samo hteo da razdvoji svoja dva psa pošto je jedan bio vakcinisan a drugi nije.Policajac Petar Gavrilović nije poverovao u priču i tražio je da pozove oba psa, na šta je osumnjičeni odreagovao krajnje sumnjivo. "Kada sam mu zatražio da ih pozove, on je prebledeo. Pojavio se samo jedan pas, a on je pokušao da nas ubedi da je ovaj drugi otišao. Tražili smo da proverimo dvorište i tada smo ugledali leš psa, sakrivenog u žbunu", priča Petar, navodeći da su vlasnika istog trenutka priveli i o tome obavestili javnog tužioca, Veterinu Beograd, kao i inspektore za suzbijanje kriminala. Ovaj gest je oduševio ljubitelje životinja širom Srbije, pa su tako mnogi juče zvali policijsku stanicu Obrenovac kako bi se zahvalili. U praksi je jako retkost da se policija uopšte odazove na poziv sugrađana kada je u pitanju zlostavljanja životinje, a kamoli da nekog i uhapse. Mladi policajci Petar Gavrilović i Saša Savić postali su miljenici ljubitelja životinja, ali i dobar primer svojim kolegama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track