ZAHTEV POLICIJE: SIM kartica samo uz ličnu kartu!

PRAVILA KOMENTARISANJA

Zabranjeni su govor mržnje, vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili rodnoj osnovi, vređanje ličnosti korisnika i osoba čija se imena pojavljuju na sadržajima portala, kao i upotreba vulgarnih reči. Svako korišćenje portala suprotno navedenom biće kažnjeno oduzimanjem prava korisnika na pristup portalu kome će pristup biti trajno ili privremeno uskraćen. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbednosti korisnika portala, kao i lica čije se ime navodi u sadržaju portala, putem pretnji ili na bilo koji drugi način, nije dozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti krivično gonjeno od strane nadležnih organa. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez prethodne najave, a korisnicima koji pošalju takve komentare i sadržaje biće u više navrata onemogućen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen, ima pravo da kontaktira administratora.

Komentara: 82

eu

12-08-2013 22:54h
ja sam o tome pisala vec nekoliko puta u komentarima da jos samo u srbiji (eventualno bosni) mozes na trafici da kupis sim karticu za koju se ne zna kome ona pripada. zato se desava da klinci zovu skolu da je podmetnuta bomba, krimosi beze, onaj ko treba na sudjenje zove sud da je podmentnut eksploziv itd. ne svidja se ni meni to evidentiranje, ali u evropi ne mozes da koristis karticu dok se ne identifikujes upravo zbog ovakvih zloupotreba. tacnije, mozes karticu da kupis, ali ne mozes da je koristis dok se ne registrujes na internetu.

Beogradjanin

12-08-2013 23:25h
@eu
Nije tacno! U Holandiji mozes na svakoj trafici (kako ti jazes) da kupis karticu!

uje

12-08-2013 23:36h
@eu
evo ovako ..ja tebi kazem e izvini molim te nemam kredita daj mi telefon samo nekog da nazovem...i pozovem skolu i kazem podmetnuta bomba i vratim ti telefon....e sad ti objasnjavaj policiji da ti nisi zvala hahahaah :D...postoji x nacina kako zaobici identitet ali neradi se o tome ..nego zabreklo to od nerada pa stomaci do zuba pa ih mrzi da rade svoj posao ....kako su pre hvatali kriminalce bez mobilnih????

hmm

13-08-2013 00:09h
@eu
Nije tacno da se u Eu kartica ne moze kupiti bez licne karte. U Svedskoj se moze kupiti kod svakog arapina i ne mora se registrovati na internetu.

S

13-08-2013 00:18h
@eu
To što pričaš jednostavno nije istina. Evo me u evropskoj zemlji sa pripejd karticom u telefonu i nisam se registrovao pri kupovini...

Vuk

13-08-2013 00:29h
@eu
Ne picaj napamet u svakoj zemlji mozes da kupis pri pejd karticu bez dokumenata.Grcka,USA,UK.itd......Kakvi su nasi ljudi cim im neko servira neku glupu pricu oni se prime kao mladi maj....

Mimi

13-08-2013 16:22h
@eu
Nije problem naći mesto poziva. Ovde je fora za podmetnut eksploziv da se prekine suđenje. Da su nekom bez veza sudili, klinac bi prekinuli. A i svaki sud ima čuvare zbog toga.

serbian

15-08-2013 13:32h
@eu
nije tacno, jesi bio ikada u nekoj Eu drzavi prijatelju, ili kako primecujem nisi izasao dalje od svog sela. naime u Austriji mozes u svakom marketu da kupis SIM karticu bez ikakvih datih podataka o sebi, primer mreza u austriji bez davanja podataka jesu A1, Yessss mreza i mozes ih kupiti posebno u LIDLE prodavnicama

Ce izginemo ko vlasi na ringispil!

12-08-2013 23:04h
To je u svajcarsko vec davno uvedeno!
Stim da nisu resili problem,jel kriminalci uzimaju strane kartice boli ih uvo za roming!

Ivan

12-08-2013 23:34h
@Ce izginemo ko vlasi na ringispil!
ja sam 2011 negde 30 km ispred Kleindottingena u prodavnici koji su turci vlasnici oko 21h kupio Svajcarski broj 079 valjda tako ide jer je u mom telefonu zabelezen kao +4179******* jer mi je na mom nestalo kredita :) toliko o Svajcarskim uslovima.

Pilot

12-08-2013 23:10h
Nije istina da morate u inostranstvu da se legitimisete
prilikom kupovine kartice. pa te kartice su u principu namenjene
turistima koji dolaze u tu zemlju. Ja zivim u Austriji i ovde mozete karticu
da kupite u trafici,benzinskoj pumpi, supermarketu,kod mobilnih operatera,
kod servisera i....... Niko vam ne trazi legitimaciju.

aleksandar petrovic

13-08-2013 00:25h
@Pilot
U Svici bez licnekarte nema registriranje

Marina

12-08-2013 23:13h
Meni je baš svejedno, mogu da me prisluškuju non-stop ako im je zanimljivo, nego... pitam se, kako je policija uopšte hvatala kriminalce pre 20 godina... Bez interneta, bez mobinih...

danko

15-08-2013 13:09h
@Marina
Pa pre 20 godina nije ih hvatala nikako cak sta vise sedeli su zajedno u kafani , kaficu i bili sto u poslovnim odnosima sto se grebali za pice i klopu (kako ko). Idanas je to prisutno samo je manje uocljivo. pa posto je u medjuvremenu tehnologija napredovala samo nas treba registrovati tj.ugraditi cipove tako da se sami dobrovoljno prijavljujemo .Oni ce se preorjentisati na teze slucajeve, nevezivanje pojasa na zadnjem sedistu,zakazivanje datuma za produzene registracije (iako nema niko ,kazu nisi zakazo-zar ne vidis da pijem kafu-nerazumnog coveka itd).Najbolje bi bilo da nas slikaju prilikom kupovine SIM kartice ionako na onim slikama iz licnih karata ne mozemo prepoznati sami sebe.

dn

12-08-2013 23:16h
Glupost kakva se od nase policije i ocekuje. Kao da ce im to pomoci da budu efikasniji ;)

sim kartica

12-08-2013 23:20h
predlog da svima ugradite po cip u gu..cu pa ko neslusa elektrosok ......nesposobnjakovici samo jos fali da pocnu da kradu i mobilne po gradu zbog vas nesposobnih kako ste ih dosad hvatali kad nije bilo mobilnih????

Dejan

13-08-2013 00:19h
@sim kartica
Bravo care za komentar,stvarno sramota to je samo fora da mogu tek jos bolje da kontrolisu koga i kako stignu bez pravog razloga.A dok nije bilo mobilnih telefona kako su onda hvatali kriminalce a sad im je to kao neophodno-ma ajd te molim vas......katastrofaaaa

ja

12-08-2013 23:24h
Ako jurite kriminalce preko broja SIM kartice.uzaludan vam je posao.čemu služi IMEI moji stručnjaci sa UNIONA.

Dada

12-08-2013 23:24h
Jeste i u NL ne moze bez licne karte. Pa sto ne bi u svim zemljama, tako da ne mogu manevrisati.

Ivance

13-08-2013 04:02h
@Dada
Deda cuti, evo me iz centra NL i mogu da kupim sta mi srce pozeli legalno ako imam eure, znaci sim kartice za telefon ili sim data karticu za mobilni internet.

Algebra

13-08-2013 00:19h
@Beogradjanin
I u Hrvatskoj mozes.

Ce izginemo ko vlasi na ringispil

13-08-2013 00:04h
@Ivan
Greske svugde postoje pustio ti je broj slucajno!
Tako da ne lupetaj.....a taj isti turcun nije svestan koliki je prekrsaj napravio..

M.J

12-08-2013 23:56h
@uje
Osobe ce voditi racuna kome daju mobilni telefon, kad budu znali da su registrovani, i da mogu da naj**bu, ako neko zloupotrebi tudji telefon.

sasa

12-08-2013 23:43h
Koje gluposti lupate i ostanete zivi mogu bre 1000 broja kkupiti u nemackoj na trafici bez ijednog papira sta lupate ortel ,o2,t mobil pre neki dan u svedskoj u metro nude za dzabe convig sim karte evo funkcionise i u srbiji imam austrisku draj koju sam isto na trafici kupiobez pasosa jedino neradi u romingu sta lupetate svuda se kartice na dopunu mogu kupiti bez licne karte jedino u moskvi ali to je zbog neceg drigog jer moze nekad da blokira pa odes u minus i sto dolara

Boško

12-08-2013 23:43h
Mda treba svima koji nisu "predodredjeni" za žandarmeriju i komunalnu policiju, na rodjenju ugraditi GPS lokator u mozak. Naravno novo komponovani bogataši i političari sa porodicama imaće "prirudan imunitet" na ugradnju GPS lokatora
Dačić bi bio neodgovoran predsednik vladie i ministar policije ako ne bi znao gde se u svakom momentu nalazi svaki gradjanin.
Naravno treba imati i razumevanja za MUP. Taman su obnovili i poboljšali opremu za prisluškivanje fixnih telefona kad svi prešli na mobilne. NATO ko da je "znao" gde bivši SKS-SPS drži opremu za priskljuškivanje 30000 telefonskih priključaka pa im poslao "indijanca" (Tomahavk) u posetu.

Lazar

12-08-2013 23:44h
Kakve gluposti lupaju pojedinci. Na primer u Spaniji kupujes llamaya y Lebara kartice bez ikakvog problema, druge moraju biti zavedene. U holandiji takodje kupujes sta god pozelis bez registracije, u francuskoj takodje!! A ovaj sto je prokomentarisao da uzimaju sim kartice drugih drzava nije bas obrazovan. Pa kakve to veze ima i ta sim kartica u roamingu mora koristiti lokalnog provajdera telefonske usluge sto znaci iako je kartica iz druge drzave policija drzave u kojoj je napravljen poziv moze imati sve potrebne informacije!
Tako da to nije ama bas nikakvo resenje, vec pokusaj policije da prisluskuje sto vise bez ikakve kontrole! Big Brother!!!!

LJUDSKA PRAVA I PRIVATNOST!!!!!!!!

12-08-2013 23:49h
TO STO KAZE eu NIJE TACNNO , JA ZIVI NA ZAPADU I sim KARTICE MOGU DA SE KUPE GDE GOD HOCES I U SUPOERMARKETU , po sistemu greb-greb IIMAS BROJ.
Licna je stvar hoces li da se registrujes ili neces putem interneta SA PRAVIM ILI LZNIM PODACIMA ILI LAZNOM EMAIL ADRESOM itd .
Posto zemlja Srbija hoce u EU , poliocija nema prava nista da zahteva , da im se posao olaksa u PRAVNO uredjenim zemljama TO NE POSTOJI !!!!!!!!!!
LJUDSKA PRAVA I PRIVATNOST moraju da se postuju,!!!!!!!!!!!

ALIBI

12-08-2013 23:51h
Pa kakve veze ima lična karta. Primer iz teksta je glupav... Kriminalac je promenio SIM karticu..zamisli molim te.. kako je smeo to da uradi i poremeti strašni policijski plan. Pa mogao je da im da ličnu kartu, i onako su znali ko je on.. Ali ne, oni više vole da sede po kafanama i splavovima a onda smo odu do Telekoma i dobiju sve podatke..E, pa ne može momci, postoji zakon koji je iznad vas i koji se mora poštovati i na koji se vi stalno pozivate.
Tu ideju sa SIM karticama su imali i u Bugarskoj pa su odustali jer su krimosi davali ciganima po 20E da kupe karticu na svoje ime.. I tako svake nedelje po jednu jer broj kartica koje možeš da kupiš nije ograničen..
Stalno pokušavamo nešto što se već pokazali kao promašaj.. Šteta.

Mm tt

12-08-2013 23:56h
u Svedskoj kartice dele za dz na ulici...

jr

13-08-2013 00:00h
Zanči ako u evropi žive ovce - hajdemo i mi u tor.
Krupan kriminalac ima svoje ljude koji za njegov račun iznajmljuju stanove, kupuju kola, rezervišu sobe u hotelima pa i kupuju kartice za telefon.
I kad bi se tražili dokumenti "Pera i Žika" bi za jednu crvenu davali svoju ličnu kartu i kupovali kartice za tuđ račun. A onda dok policija nade "Peru i Žiku" i zvuče od njih kome su dali karticu, opet prođe dragoceno policijsko vreme.
Nego, nisu se naši organi sami ovoga setili.
Neko želi da se celo čovečanstvo oseća što manje komotno.Da nas zapišu u sve knjige To je razlog.
I ovo nije ništa u odnosu na ono šta će tek da bude.
Ko god ima imalo slobodarskog duha u sebi, poželeće da se odmetne u šumu.

sloba

13-08-2013 06:41h
@jr
A onda dok policija nade "Peru i Žiku" i zvuče od njih kome su dali karticu,
Грешиш, много грешиш!
Ни Пера ни Жика нису ником дали картицу! То су два изузетно поштена човека и никакве везе са кримосима немају!
Изгубили и телефоне и картице у њима
Украли им на базену, у кафани, на утакмици .....

Kumara93

13-08-2013 02:55h
@Ce izginemo ko vlasi na ringispil
Ne lupaj, u pravu je Ivan.. Ja sam u Svici letos kupio Lebara karticu, kao zvake da sam kupio. Te kartice su i namenjene turistima.

policioto

13-08-2013 00:14h
Ovo dobro dodje kao izgovor za neefikasnost u suzbijanju kriminala.A mozda bi nasi odgovorni mogli da pitaju Austrijance ili svoje kolege u nekim drugim zemljama gde se kartice slobodno prodaju kako to oni i pored toga hvataju kriminalce...Aaaaa?

ja i darr

13-08-2013 00:17h
Kupovao bez icega u grckoj, makedoniji, crnoj gori, italiji, poljskoj, rumuniji, svajcarskoj, holandiji, hrvatskoj, egiptu... lazu smo narod

gogi

13-08-2013 02:14h
@ja i darr
Ne znam za sve zemlje koje si naveo kako se kupuju kartice ali posto zivim u svajcarskoj znam da se ne moze kupiti kartica bez licne karte i potpisanog ugovora.

Pinokio

13-08-2013 02:36h
@ja i darr
U CH i u I nisi sigurno.

Nemanja

13-08-2013 03:51h
@ja i darr
To sam hteo da napišem... samo Turska, Bugarska, Belgija, Holandiju si rekao... i bio sam u SAD prošle godine i takodje kupio karticu na trafici bez ičega!

nebitno

13-08-2013 05:55h
@ja i darr
Nije tacno da se u Svajcarskoj moze uzeti bilo koja Sim karta bez ID ili Ausweis-a.
Ja sam uzeo za svoje dete broj kod Swisscoma ali sam morao da prilozim dokument da bi znali kome pripada taj broj.

Pedja

13-08-2013 06:36h
@ja i darr
U Svajcarskoj si kupovao pre 5 godina mozda bez licne karte a probaj sada:)

Vuk

13-08-2013 00:19h
Policija juri kriminalce u Srbiji.HA HA HA

mirela

13-08-2013 00:25h
Biće manje pedera,kurvi,svakakvih oglasa na internetu i manje kradje...ja imam post karticu godinama,ali sam i za to da se registruju pripejdovi. Oni će juriti onog koga trebaju a neće mene prísluškivati sigurno !!!!!!!!!

Onaj tamo

13-08-2013 01:04h
@mirela
Tako je!

:D

13-08-2013 01:27h
@mirela
kako li je lepo ziveti u tvojoj glavi..svuda cvece okolo ..vile lete..pticice cvrkucu..patuljci sede u travi hahahah ...naivna si ko dete od 3 godine ..al sad ako krenem da ti objasnjavam bojim se da nece biti mesta za komentar a i pitanje je dal ces shavtiti smem da se kladim da gledas farmu i ostale narodne "zanimacije"...mani to vidis da zaglupljuje

sasa

13-08-2013 01:19h
@aleksandar petrovic
Mali ne lupaj

jr

13-08-2013 00:29h
Kriminalcima nije bio problem da nabave neregistrovane pištolje i automatske puške, falš pasoše i automobilske tablice i sad će problem da im predstavlja kartica za telefon.
Onaj ko se ovime pravda da bi dobio više kontrole definitivno misli da je više od 90% nas "običnih" retardirano i ne ume kritički da razmišlja.
Ko padne na ovu priču i da im za pravo, treba da se zabrine za svoje mentalno zdravlje.

S. Srbojevic

13-08-2013 00:37h
Dobro Jutro! Vreme je i bilo!!! Automatski 18 % manje Kriminala i Nasilja! Bravo MUP ali ubrzajte to! Dosta je bilo praznih prica!

gile

13-08-2013 01:20h
u c gori je to postala praksa i to je jedinoi sto valja ovde i treba tako manje ce biti kriminala tj zloupotreba tel kartica podrzavam

Amsterdamer

13-08-2013 01:53h
Ma ovde u Holandiji za zadnjih 10 godina ja sam licno kupio preko 15 kartica niti sam i jednu registrova niti li te ko pita za to

Драган

13-08-2013 01:57h
Шта да радници у трафици или некој продавници раде са твојом личном картом? Јели треба да криминалац запрети оружијем неком раднику на трафици да му да СИМ картицу на своје име?! Живим у Аустралији где можеш да купиш СИМ било где без докумената,али,....картица није аутоматски активна. Требаш да позовеш број оператера да три активира картицу,а да би ти то урадио требаш му дати податке о пребивалишту,број возачке или пасоша,....и тек тад можеш да користиш картицу. Зар то није ефикасније?

Orkic mf

13-08-2013 02:05h
najbolje da pricamo telefonom samo u prisustvu policajca ili komunalca i da mobilne telefone mozemo kupiti samo uz licnu kartu i upis u policiji koda telefona.
Učitavam komentare

Prijavi komentar

Odaberite razlog prijave komentara: