OČAJNA ĆERKA: Moj otac je umro jer nisu hteli da ga prime u bolnicu

Miodrag Milić (65) izdahnuo na kućnom pragu

OČAJNA ĆERKA: Moj otac je umro jer nisu hteli da ga prime u bolnicu

Društvo -
Doktorka mi je rekla da oca odvedem kući i da će mu biti dobro iako je hirurg preporučio da ga zadrže na lečenju. Tri sata kasnije preminuo mi je na rukama, priča njegova ćerka Marina

BEOGRAD - Da su ga primili u bolnicu, sad bi možda još bio živ.Miodrag Milić (65) iz sela Ranilović kod Aranđelovca preminuo je na ćerkinim rukama na kućnom pragu, i to samo tri sata nakon što ga je dr Julija Kovačević iz aranđelovačke bolnice poslala kući s konstatacijom da će mu biti dobro i da mu ne treba bolničko lečenje!Stalno povraćaoNjegova ćerka Marina Milić priča za Kurir kakve je muke preživela zbog lekarskog nemara, a najviše želi da upozori druge pacijente da ne bi iskusili nešto slično.- U petak ujutru mu je pozlilo i odvela sam ga u Hitnu pomoć u Aranđelovac, a odatle su nas uputili kod dr Julije Kovačević, koja ga je i ranije lečila. Dok smo je čekali, medicinska sestra je mom ocu dala kiseonik jer mu je bilo strašno loše. Nije mogao ni da stoji, bio je malaksao i non-stop mu se povraćalo. Kad ga je doktorka videla, prvo je pitala da li je malo popio?! Ja sam se iznenadila. On je godinama pio lekove za pritisak i alkohol nije dolazio u obzir. Doktorka je na konsultaciju pozvala hirurga zbog kile koju je imao. Hirurg je preporučio da ostane u bolnici, ali je ona to odbila iako sam je ja molila da ga zadrže. Pregledala ga je na brzinu, videlo se da nije htela da se potrudi i rekla: „Biće on dobro, neka samo primi infuziju u Hitnoj pomoći, i vodite ga kući“ - priča očajna Marina, ćerka preminulog Miodraga.Hitna bespomoćnaOna je s medicinskim tehničarima oca na nosilima prebacila do Hitne pomoći, gde je dobio bocu infuzije, nakon čega su krenuli kući. Bilo je oko 13.15 kad su stigli u Ranilović, ali pokojnom Miodragu bilo je sve gore.- Na putu do kuće ocu je bilo veoma loše, hvatala ga je mučnina i povraćao je. Kod kuće se sve nastavilo, a negde oko 15 sati pozlilo mu je još više. Pozvali smo Hitnu pomoć i lekari su nam rekli da će krenuti, ali da ga mi spremimo i krenemo im u susret. Otac je promenio boju u licu, potpuno je požuteo i pozeleneo. Na kućnom pragu samo je pao i izdahnuo meni na rukama - priča ožalošćena ćerka Marina i dodaje da je Hitna pomoć mogla samo da utvrdi smrt.

Žalba zaštitnikuMarina Milić podnela je žalbu zaštitniku građana zbog lekarske nemarnosti.- Time ne želim da naudim bilo kome, već da sprečim da još neko doživi sudbinu mog oca Miodraga, kroz suze priča Marina.Posao smo uradili korektno i profesionalnoDr Julija Kovačević kaže da joj je mnogo žao pokojnog Miodraga, ali da je ona svoj posao obavila potpuno korektno i profesionalno.- Užasno mi je teško što se to desilo, ali nema ništa lakše nego okriviti lekara! Pacijent je zbrinut i otpušten je u dobrom stanju. Ako sumnjaju u našu stručnost, mogli su da urade obdukciju. Inače, pacijent je imao i tumor na mozgu, ali je ranije odbio operaciju - izjavila je za Kurir gastroenterolog dr Julija Kovačević. Ministarstvo zdravlja saopštilo je da će zdravstvena inspekcija izvršiti nadzor u bolnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track