Radio televizija Vojvodine prekida program!

Alarmantno stanje

Radio televizija Vojvodine prekida program!

Društvo -
Od 1. septembra će prestati da se emituje program zbog finansijskih problema i ostaće samo informativni program, dok će svi ostali projekti biti ukinuti

BEOGRAD - Radio televizija Vojvodine će 1. septembra prestati da emituje program zbog finansijskih problema i ostaće samo informativni program, dok će svi ostali projekti biti ukinuti. Situacija u RTV je dramatična, jer nema novca za plate, honorare, putne troškove, čak ni za benzin za odlazak na snimanje, objavio je Danas!

Izvor tog lista naveo je da je RTV zaposlenima dužna tri plate, a dug prema dobavljačima dostigao je osam miliona evra. U dug spadaju neplaćeni računi za struju, vodu, zakup prostorija, ugovore za filmove, itd. Problem za vlasti u Srbiji, predstavlja veliko nezadovoljstvo zvaničnog Brisela, odnosno institucija Evropske unije koje se bave slobodom medija.

Zabrinutost EU se prevashodno odnosi na to što će biti ukinuti svi programi na jezicima manjina, kojih ima 10. Za Brisel bi ukidanje programa bio veliki problem zbog toga što je RTV veoma važna za multietničku sredinu kakva je Vojvodina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja