Joška Broz posle 30 godina želi da vidi Jovanku!
Foto: Dado Đilas

U najavi istorijsko pomirenje

Joška Broz posle 30 godina želi da vidi Jovanku!

Društvo -
Nadam se da će ozdraviti i rado bih je posetio, ali lekari kažu da to još nije preporučljivo, rekao Titov unuk i dodao da je ona prva zaćutala

BEOGRAD - Želi susret posle više od tri decenije.- Posetio bih Jovanku u bolnici, poželeo bih joj sve najbolje i da što pre ozdravi. Međutim, lekari su mi rekli da zbog njenog zdravstvenog stanja poseta sad nije preporučljiva - kaže za Kurir Joška Broz, unuk Josipa Broza Tita.On ističe da bi mu bilo drago da vidi Titovu udovicu nakon više od 30 godina jer s njom nikad nije bio u sukobu, iako niko od njegove porodice nije u kontaktu s njom još od Titove smrti.Na mene može da računa- Rekao bih joj da mi je drago što je vidim nakon toliko godina jer nije bilo razloga da ne komuniciramo. Uvek sam govorio da na mene može da računa ako joj ikad išta zatreba i to bih joj rekao i sad - ističe Joška Broz i dodaje da sad nema svrhe da ide u posetu jer je Jovanka u polusvesnom stanju.- Lekari su mi rekli da je ne treba uznemiravati jer bi to možda negativno uticalo na nju. Kažu da je zasad bolje da ne idem u posetu - kaže Broz i objašnjava da je posle Titove smrti Jovanka prekinula kontakt sa svim članovima njegove porodice.- Možda je njena želja bila da se ne seća vremena kad smo svi živeli zajedno - ističe Broz.Zdravstveno stanje Jovanke Broz, bivše prve dame Jugoslavije, koja je u petak kao hitan slučaj primljena u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, juče je bilo malo bolje, ali još uvek nije van životne opasnosti.Nema rak dojke- Stanje svesti Jovanke Broz i dalje je loše. Što se tiče anemije, tu je situacija bolja, ali je i dalje hemodinamički nestabilna i dobija lekove za srce. Situacija s ranama po telu je ozbiljna i one se obrađuju. Rane na leđima, dekubiti, posledica su dugotrajnog ležanja, dok su one na grudnom košu posledica karcinoma kože, koji nije tretiran na vreme. Nije tačno da Jovanka ima rak dojke, niti joj je jedna dojka odstranjena, kao što su preneli pojedini mediji - kaže za Kurir dr Zlatibor Lončar, direktor Urgentnog centra.On naglašava da Jovanka prima terapiju i za rad bubrega jer ima problema s mokrenjem.- Laboratorijske analize su pokazale da je nastupila sepsa i radimo sve što je u našoj moći da joj pomognemo. Ona prima i antibiotike i lekove za rad bubrega, pošto ima manjak urina. Takođe joj nadoknađujemo tečnost, kao i vitamine - objašnjava Lončar.

Jovanka je bolje... Terapija počela da daje rezultate
Jovanka je bolje... Terapija počela da daje rezultate

Ne želi da prima poseteIako je u Urgentni centar primljena kao hitan slučaj u stanju pomućene svesti i pospanosti, s niskim krvnim pritiskom, Jovanka Broz je juče, kako ističe dr Lončar, bila svesna i mogla je da govori.- Svesna je i zna gde se nalazi. Zasad ne želi da prima posete. Ništa nije tražila i razgovori s njom odnosili su se jedino na njeno zdravlje. Ona ima 92 godine i ne možemo da dajemo prognoze u vezi s njenim oporavkom ni za sutra, a kamoli za dalje - naglašava dr Lončar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track