NOVI DETALJI: Policija oduzela snimke Ognjanovića u Institutu!

Detalji istrage o Tijaninom novcu

NOVI DETALJI: Policija oduzela snimke Ognjanovića u Institutu!

Društvo -
Preuzeti svi audio-snimci sa sednice UO Instituta za majku i dete i prepiska između roditelja devojčice i još jedne osobe koja je njihov pratilac

BEOGRAD - Policija je oduzela sve audio-snimke sa sednice Upravnog odbora Instituta za majku i dete i korespondenciju između Ognjanovića, Instituta i još jedne osobe, koja je stalni pratilac Tijaninih roditelja, a nije njihov advokat, ekskluzivno saznaje Kurir od izvora bliskog policiji.Ovi detalji će pomoći u daljoj istrazi, a javnost će uskoro biti obaveštena šta se tačno desilo sa novcem koji su humani građani Srbije skupljali za transplantaciju srca Tijane Ognjanović (8), koja je preminula u Hjustonu 15. jula prošle godine, a nakon čega se novcu izgubio trag.Novi detalji- Policija aktivno istražuje tokove novca. Zasad su oduzeti svi audio-snimci i prepiske između Nebojše i Jelene Ognjanović i Instituta. Tvrdnja da Institut ni na koji način nije učestvovao u nabavci medicinske opreme za bolnicu pada u vodu pošto postoje dokazi na kojima se vidi da su lekari, članovi komisije, stavili potpise na specifikaciju opreme i spisak dobavljača. Taj podatak demantuje tvrdnju da je Institut ostao neuključen u nabavku - priča dobro upućen izvor Kurira i dodaje da je ideja o Ognjanovićevim donacijama Institutu dogovorena je u kabinetu bivše ministarke zdravlja Slavice Ðukić Dejanović.- Cela priča o saradnji sa Institutom isplanirana je u kabinetu bivše ministarke zdravlja. Slavica Ðukić Dejanović je u januaru zvala tadašnjeg direktora Instituta i Jeleni i Nebojši je zakazala sastanak. Ona je aminovala tu ideju i praktično je posavetovala Ognjanoviće da doniraju novac - kaže naš izvor.Bivša ministarka zdravlja Slavica Ðukić Dejanović kaže da su Ognjanovići sami imali želju da pomognu Institutu, ali da, ukoliko su proneverili novac, moraju i da odgovaraju.

Tijana Ognjanović
Tijana Ognjanović

Za transplantacije- Ja sam ih saslušala i rekla da imaju pravo da urade to što planiraju. Ispričali su mi da žele da pomognu deci kojima je izvršena transplantacija i da će ulagati u medicinsku opremu za njih. Ako se ispostavi da su napravili krivično delo, i ako se ustanovi da je zaista bilo pronevere, treba da odgovaraju - rekla je ona.U Institutu juče nismo dobili nikakve odgovore.Podsetimo, Kurir je prethodnih dana objavio da je više firmi u cenu opreme kupljene parama iz fonda preminule devojčice uračunalo dobit od 350.000 evra.

Nebojša StefanovićZLOUPOTREBA I TE KAKO BILO!Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da je bilo zloupotreba prilikom trošenja novca.- Istraga je u toku. Policija sarađuje s tužilaštvom u preciznom definisanju kako da se nastavi saradnja - rekao je Stefanović.

Odzvonilo Radovanu BogdanovićuSMENJEN DIREKTOR INSTITUTARadovan Bogdanović, direktor Instituta za majku i dete, smenjen je po nalogu ministra zdravlja dr Zlatibora Lončara zato što je sa Ognjanovićima sklopio tajni ugovor o nabavci opreme. Lončar je to učinio jer je i pre stupanja na dužnost upozorio Upravni odbor da ne sme biti nikakvih tajnih ugovora jer zdravstvo mora biti transparentno.On je juče izjavio i da zdravstvena inspekcija češlja donaciju Ognjanovića Institutu i da ovo bruka ne sme više da se dešava.

TOKOVI NOVCA- U proleće prošle godine humani građani Srbije skupili su čak 2.580.000 evra za transplantaciju srca bolesne Tijane Ognjanović (8) u Hjustonu- Prema rečima Tijaninih roditelja, oni su američkoj bolnici uplatili 825.647 evra - Deo novca je potrošen za sahranu i avio-prevoz od Hjustona do Beograda- Posle Tijanine sahrane u julu, ostalo je 1.665.000 evra - Za medicinsku opremu dali su 1,2 miliona evra- Po toj računici, trebalo bi da je Ognjanovićima ostalo oko 465.000 evra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track