Najnovije vesti

Uskoro u Srbiji: Predstavljanje prve „pametne učionice"!
Foto: Pr

Inovacije u obrazovanju

Uskoro u Srbiji: Predstavljanje prve „pametne učionice"!

Edukacija
Nakon premijere ovog koncepta, prvi koji će sesti u klupe „pametne učionice" biće učenici Savremene gimnazije, koji će već od septembra imati priliku da uče i prate nastavu kao nijedna generacija pre njih

Konačno je došlo vreme da i u oblasti obrazovanja najavimo značajne inovacije u vezi sa nastavnim metodama i nastavnim sredstvima koja se koriste na časovima. Već krajem maja očekuje nas svečano predstavljanje „pametne učionice" (Inteligent Classroom), koja je rezultat višegodišnjeg rada kompanije LINK group, regionalnog lidera u oblasti profesionalne edukacije i inovativnog obrazovanja.

Inovacije u obrazovanju, bilo da su u pitanju tehnološke ili metodičke, nisu tako česta pojava u svetu, a kod nas ih nije bilo u poslednjih 100 godina... Time ovaj događaj dobija na još većem značaju, imajući u vidu da nas očekuje predstavljanje potpuno drugačijeg koncepta učionice za 21. vek, sa nastavnim sredstvima koja su poslednja reč tehnologije.

Nakon premijere ovog koncepta, prvi koji će sesti u klupe „pametne učionice" biće učenici Savremene gimnazije, koji će već od septembra imati priliku da uče i prate nastavu kao nijedna generacija pre njih. Primena novog koncepta i učionice u kojoj se nastava zasniva na savremenim metodama i nastavnim sredstvima, još jedna je potvrda da je Savremena gimnazija, koja radi po nacionalnom, kombinovanom i  programu Univerziteta u Kembridžu, savremena u svemu.

„Pametna učionica" je potpuno drugačiji obrazovni koncept koji je kompanija LINK group godinama razvijala i sada će se, kao patentirana inovacija, pojaviti na svetskoj mapi obrazovnih sistema. Šta će sve učenicima biti na raspolaganju u „pametnoj učionici" saznaćemo tek na svečanom predstavljanju sredinom ili krajem maja, ali već možemo da naslutimo da će tableti sa aplikacijama za učenje, elektronske sveske, interaktivne table, 3D štampači biti samo neki od „gedžeta" koje će učenici koristiti u svakodnevnoj nastavi.

Savremeno obrazovanje je preduslov za uspešnu budućnost generacija koje dolaze. Zato su ovakvi, nažalost retki, događaji velika stvar za razvoj obrazovanja u Srbiji. Deci je danas potrebno obrazovanje za vreme u kojem će živeti, učiti i raditi. Današnje generacije odrastaju u eri digitalnih komunikacija, multimedijalnih informacija i neograničenih izvora znanja. Samo učionica koja će im ponuditi sve to može da ih motiviše da učenje prihvate kao kreativan izazov, a odlazak u školu kao nešto dinamično i zanimljivo.

Savremeni izvori znanja i moderne nastavne metode koje donosi koncept „pametne učionice" buduće generacije će uvesti u potpuno novi svet modernog učenja. Zbog toga, svi mi koji želimo da naša deca uče na nov i drugačiji način sa velikim uzbuđenjem čekamo predstavljanje „pametne učionice".

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...