POSLOVI U IT SEKTORU: Evo za koje oblasti treba da se obrazujete
Foto: Promo

Poslovi sadašnjosti i budućnosti

POSLOVI U IT SEKTORU: Evo za koje oblasti treba da se obrazujete

Edukacija -

Tržište poslova se menja i sve se više traže stručnjaci u oblasti informacionih tehnologija.

Mnogi u ovome vide opasnost, jer smatraju da će neka od starih zanimanja nestati, međutim, činjenica je da se poslovi samo transformišu i prilagođavaju ovim promenama. Tako su danas neophodni profesionalci koji će znati da naprave aplikacije za knjigovodstvo, ali će isto tako biti potrebne i knjigovođe koje će na tim aplikacijama raditi.

foto: Promo

Takođe, na ceni su i programeri koji znaju kako da automatizuju proces prodaje i sticanja novih klijenata, ali to ne znači da će nestati menadžeri prodaje koji će se tim istim klijentima baviti i preuzeti sve nove korisnike koji se u međuvremenu pojave.

Aktuelna situacija

Sudeći prema servisu Helloworld.rs koji se bavi prikupljanjem i oglašavanjem novih poslova u IT industriji na domaćem tržištu, sada postoji 881 oglas za posao u ovoj oblasti i čak 1227 kompanija koje te poslove oglašavaju.

foto: Promo

Ukoliko to nije dovoljno da vas ubedi u to da je ovo industrija budućnosti, neka vam dokaz više bude činjenica da se čak 70% programera na seniorskim pozicijama oseća udobno i smatra da su ispunjeni svi materijalni zahtevi koje imaju. Dakle, ne samo što vrlo jednostavno možete da nađete posao, već za taj posao možete biti i vrlo dobro plaćeni.

Kako do posla?

Da biste se osposobili za to da radite u IT industriji, morate uložiti vreme i trud, ali jedna od prednosti je mogućnost učenja kroz rad na konkretnim projektima.

foto: Promo

Prekvalifikacija možda zvuči kao veliki i naporan proces, međutim ukoliko se opredelite za kvalitetnu školu koja vam može ponuditi obrazovanje potrebno za dobar početak na novom poslu, ovaj proces vam čak može biti i zabavan.

Mogućnosti da se obrazujete za karijeru u sektoru informacionih tehnologija postoje. ITAcademy je jedna od škola koja nudi sjajne programe koje možete pohađati u učionici ili onlajn.

Bilo da naginjete razvijanju softvera, izgradnji biznisa u svetu informacionih tehnologija ili dizajnu, ovde ćete pronaći pravo obrazovanje.

Programi za programere

Ovde ćete naučiti kako da kreirate softvere i kako da se bavite njihovom implementacijom. To znači da ćete svoja znanja moći da primenite u svim industrijama kojima je potrebno tehnološko usavršavanje. Odnedavno je otvoren i program Frontend JavaScript Development posvećen razvoju interaktvnih web sajtova i web aplikacija, što su neke od najtraženijih veština na današnjem tržištu rada.

foto: Promo

Za one koje više privlače mobilni telefoni i rad u ovoj oblasti takođe nema zime. Razvoj mobilnih aplikacija podrazumeva osmišljavanje i kreiranje interfejsa i funkcionalnosti za Android i iOS mobilne aplikacije, za tablete i mobilne telefone.

Programi za administratore

Sistem administratori su među najbolje plaćenim i najviše traženim stručnjacima iz IT sektora. Bez njih čak ni programeri ne mogu da funkcionišu, jer su oni ti koji obezbeđuju stabilnost celih infrastrukturnih sistema.

foto: Promo

Na ITAcademy možete izabrati jedan od tri jednogodišnja programa za sistem administratore: Network Administration, Microsoft Administration ili Linux Administration.

Programi za dizajnere i 3D profesionalce

Svi oni koji naginju radu u kreativnim industrijama i artikulisanju vizije u zaokružen grafički ili trodimenzionalni proizvod ovde će pronaći pravi obrazovni put. Bilo da je u pitanju dizajn logoa, animacija ili web dizajn, programi departmana za dizajn i multimediju su tako optimizovani da zadovolje potrebe bilo kog profesionalnog profila u svetu dizajna.

foto: Promo

Najpopularniji programi na ovom departmanu su obuka za web dizajn, kao i ona za print i grafički dizajn.

S druge strane, kreativnost i dizajnerske veštine se traže i u industriji video-igara, kao i u arhitekturi. Od kreiranja 3D modela proizvoda, objekata i likova, preko specijalnih efekata i animacija, sve do rešenja enterijera, posla za 3D kreativce ima napretek.

Oni koji naginju arhitekturi i projektovanju trodimenzionalnih modela za potrebe dizajna enterijera i eksterijere obrazovanje će pronaći na departmanu za 3D Design.

Programi za biznismene u svetu IT-ja

Čak i ako niste skloni računarskim tehnologijama danas možete pronaći kvalitetne programe za preduzetnike i menadžere u sferi IT-ja.

Činjenica je da ćete pohađanjem programa s ovog departmana u ovakvoj sredini steći sve neophodne osnove da budete apsolutno spremni za transformaciju ekonomske struke usled razvoja informacionih tehnologija.

foto: Promo

Prvi korak koji ćete napraviti jeste upisivanje kvalitetne škole, koja će vam pružiti dobru osnovu za svako napredno unapređenje koje ćete sebi pružiti. Zato, izaberite pravu školu i počnite još danas.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track