Najnovije vesti

PYTHON PROGRAMSKI JEZIK: Sjajan za početnike, ali i za iskusne stručnjake
Foto: Promo

PYTHON PROGRAMSKI JEZIK: Sjajan za početnike, ali i za iskusne stručnjake

Edukacija

Bez obzira na to da li ste već zakoračili u IT svet, te vam programski jezici nisu strani, ili tek planirate da započnete svoju karijeru programera, ovo morate da znate – Python je programski jezik koji ne smete da zaobiđete.

Pre svega, svoju popularnost Python je stekao zahvaljujući brojnim dobrobitima koje pruža kako početnicima, tako i programerima sa iskustvom.

Lako se uči i besplatan je za korišćenje

Ime jezika Python potiče od britanske televizijske komedije „Monty Python’s Flying Circus”, čime je Gvido van Rosum, koji je započeo razvoj ove tehnologije, želeo da naglasi svoj osnovni cilj pri pravljenju novog jezika – da programiranje postane zabavno kao i pomenuta serija.

Zbog činjenice da se Python uči brzo i da ne zahteva mnogo uloženog vremena, ovo je programski jezik za koji se odlučuju početnici, ali i programeri koji žele da savladaju novu tehnologiju. U njegove glavne karakteristike spadaju jednostavnost, odnosno preglednost pisanja koda, i lakoća sa kojom se može savladati, čak i da ne posedujete predznanja iz programiranja.

Pored toga, ovo je jezik koji se može instalirati na svakom popularnijem operativnom sistemu, a pritom je besplatan za korišćenje, što znači da je svakome lako dostupan.

Prilikom učenja ovog jezika primetićete da nema komplikovanih koraka, a proces pronalaženja i otklanjanja bagova neverovatno je brz. Zbog toga ga programeri svrstavaju među omiljene jezike.

Python programeri su veoma traženi i odlično plaćeni

Python se najčešće koristi za izradu aplikacija i igrica, ali i za analizu podataka i mašinsko učenje. Takođe, pogodan je i kao jezik za infrastrukturne alate, a njegova fleksibilnost čini ga savršenim jezikom za upravljanje podacima.

Neke od najvećih internet kompanija i domena koriste Python, među njima su: Google, Instagram, YouTube, Facebook, Netflix, NASA, Amazon, Mozzila, Pinterest.

Kod nas je tražnja za ovim stručnjacima sve veća, pa su plate Python developera među najvišim u regionu – od 900 € za juniore do preko 2.600 €, koliko mesečno zarađuju seniori (pri čemu su plate u inostranstvu i višestruko veće).

foto: Promo

Python možete savladati za samo godinu dana, školovanjem na ITAcademy

Zbog sve većih zahteva IT tržišta za kvalitetnim Python developerima i potrebe zainteresovanih za ovo zanimanje da na jednom mestu steknu sve potrebne veštine, na ITAcademy je prošle godine pokrenut novi jednogodišnji obrazovni program – Python Development.

Školovanje na ovoj međunarodnoj edukativnoj ustanovi ne samo da vam donosi najsavremenija znanja za novo zanimanje već vas i u potpunosti priprema za izlazak na tržište.

Polaznici imaju priliku da se edukuju po najsavremenijem planu i programu i da se pripreme za odlično plaćene poslove u oblastima kao što su web i API development, data science, automatizacija sistema, machine learning, robotika, veštačka inteligencija, kreiranje igrica i još mnogo toga.

Kao ITAcademy polaznik, besplatno dobijate i 100 radnih sati u IT HUBovima za razvoj freelance karijere i startup biznisa, fakultativne kurseve engleskog i nemačkog jezika tokom obuke, kao i šansu da nakon školovanja pohađate stručnu praksu u nekim od najprestižnijih domaćih kompanija. Uz to, ITAcademy Centar za razvoj karijere, čije su usluge besplatne, pomoći će vam da se povežete sa najboljim poslodavcima i donesete najprofitabilnije odluke prilikom pronalaženja posla.

Bilo da se odlučite za školovanje u učionici ili od kuće, steći ćete prestižne sertifikate koji će od vas načiniti traženog stručnjaka u svetu i kod nas.

Nastava na programu Python Development počinje 1. novembra, a zbog školovanja po najsavremenijim uslovima, broj slobodnih mesta za pohađanje ovog smera strogo je ograničen. Posetite sajt ITAcademy i saznajte više,

Promo tekst

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...