BESPLATNE FOTOGRAFIJE: Evo gde možete pronaći i preuzeti besplatne fotografije
Foto: Promo

Četiri besplatna digitalna skladišta fotografija

BESPLATNE FOTOGRAFIJE: Evo gde možete pronaći i preuzeti besplatne fotografije

Edukacija -

Odavno je poznato da u marketingu važi deviza „Sadržaj je kralj”. Ali kada počinjete da se bavite ovim poslom, nije jednostavno kreirati sadržaj koji će istovremeno biti i precizan u komunikaciji i prenošenju poruke, a i kreativan, vizuelno dopadljiv i koji će privlačiti pažnju.

Zato vam je u tom procesu neophodna pomoć sa svih strana. Počevši od ljudi koji znaju da pišu slogane i zanimljive tekstove, preko marketinških stručnjaka, pa sve do fotografa koji će napraviti dobre fotografije za to što planirate da objavite.

Naravno, nećete uvek imati budžet da ove razne segmente finansirate odjednom. Jedna od najskupljih stavki svakako je fotograf. Srećom, internet je pun besplatnih skladišta fotografija, pa ćemo ovde nabrojati neka od njih koja možete koristiti već danas.

foto: Promo

Unsplash

Veliki broj profesionalnih skladišta, takozvanih stokova, ciljano kreira fotografije misleći na potrebe klijenata. Međutim, upravo zbog toga dolazi do situacije da brendovi međusobno liče i da gotovo svi imaju sličan nastup u javnosti, baš zbog tih fotografija. Neretko se može videti jedno isto lice kako se nalazi na bilbordima za dva potpuno različita proizvoda.

Unsplash je suprotnost svim tim klišeima. On vam nudi profesionalne umetničke fotografije koje bi u slobodnoj prodaji koštale previše, a vi ih možete imati potpuno besplatno. Jedino što je preporučeno, ali to nije obavezno, jeste da kada koristite slike – spomenete autora.

foto: Promo

Gratisography

Slično kao i Unsplash, Gratisography takođe nudi jedinstvene fotografije koje su ne samo umetničke, već i izuzetno specifične i nesvakidašnje. Autori s ovog portala se ponose time što za svakog posetioca imaju nešto inovativno što će promeniti način na koji komuniciraju sa javnošću.

Budući da su neke od njih već dizajnerski obrađene i imaju naprednu kolor korekciju, imajte u vidu da ove fotografije možete koristiti i za svoje prezentacije.

Morguefile

Za razliku od prethodna dva sajta, ovde nećete pronaći profesionalne fotografije visokog kvaliteta koje možete koristiti za velike slike u zaglavlju (heder) na sajtu ili za bilborde. Međutim, ako su vam potrebne besplatne fotografije svakodnevnog života koje možete da iskoristite za društvene mreže ili dodatak za blog, ovo je mesto na kome ćete ih lako pronaći.

Zamislite da je vaš najbolji prijatelj odlučio da podeli svoju galeriju sa svetom i dozvoli svima da koriste njihove materijale: upravo nešto slično ćete moći da izvučete iz ovog sajta.

foto: Promo

Pixabay

Od svih navedenih skladišta slika, za ovo se najpre može reći da je namenjeno oglašivačima. I ono je besplatno, s tim što vam daje određeno ograničenje u broju fotografija koje možete preuzeti u toku dana.

Bilo da ste u potrazi za kvalitetnom fotografijom ili želite da kreirate info-grafik, dizajnirano vizuelno rešenje ili nešto sasvim drugo, ovde ćete pronaći potrebni materijal. Ono što je specifično za Pixabay jeste to što, pored fotografskih materijala, nudi i vektorska vizuelna rešenja, kao i ilustracije, pa imate više opcija za pravljenje oglašivačkih sadržaja.

Naučite kako

Ukoliko planirate da koristite ove materijale za oglašavanje, biće vam potrebno mnogo više znanja od toga gde možete da pronađete slike. Neophodne su vam tehnike, znanje za kreiranje strategije i alati za sam advertajzing, bilo da su u pitanju društvene mreže ili Google. Sve to ne možete savladati na kratkim kursevima od nekoliko meseci. Potrebno je da izdvojite barem jednu godinu za profesionalno usavršavanje.

Upišite obuku za internet marketing i saznajte tačno gde, kada i kako treba da plasirate vizuelna rešenja sa ovim sjajnim besplatnim fotografijama.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track