WEB DIZAJN I ONLAJN PRODAJA: Evo zašto morate da redizajnirate svoj web sajt
Foto: Promo

Onlajn prodaja i web dizajn

WEB DIZAJN I ONLAJN PRODAJA: Evo zašto morate da redizajnirate svoj web sajt

Edukacija -

Kvalitetno dizajniran web sajt je od presudnog značaja za digitalnu prodaju. Upravo je zbog toga veoma važno da vaš web sajt redovno redizajnirate tako da prati trendove, ostavlja dobar utisak na potrošače i omogući im da što jednostavnije pronađu određeni proizvod ili uslugu.

foto: Promo

Saveti u nastavku će vam pomoći da na najjednostavniji način i bez velikih ulaganja redizajnirate sajt i zadovoljite kriterijume digitalnog poslovanja.

Idealan web sajt je nemoguće dobiti iz prvog pokušaja

Jedna od najčešćih grešaka većine digitalnih preduzetnika jeste stav da je jednom pokrenut web sajt zauvek završen posao. Razvoj savršenog dizajna web stranice je proces koji traje.

Stranica koju će svakodnevno posećivati hiljade vaših potencijalnih potrošača ne mora da izgleda savršeno, ali mora da bude funkcionalna i jednostavna za upotrebu. Drugim rečima, vaš web sajt morate da posmatrate kao prodavnicu u koju u toku jednog dana uđe veliki broj ljudi u potrazi za onim što im je potrebno.

Ne preterujte sa sadržajem

Poslodavci koji se odluče za redizajn poslovne web stranice često žele da maksimalno iskoriste umeće dizajnera pa neretko preteraju sa dizajnom, što proizvede kontraefekat. Pretrpavanje sajta multimedijalnim sadržajem, tekstom i drugim elementima samo će doprineti nepreglednosti i konfuziji.

Drugi problem je to što će se pretrpan web sajt učitavati duže. Pored toga što će ovo iritirati posetioce, Google će kazniti takav sajt lošijim rangiranjem u rezultatima pretrage.

Da bi vaš sajt izgledao savremeno i koristio vam za digitalnu prodaju dovoljno je da bude fokusiran na ponudu i da se potrošači lako snalaze na njemu. Što se lakše potrošač snalazi a stranica bolje učitava, to će sajt biti bolje pozicioniran na Googlu.

Izbacite nepotrebne funkcije

Redizajn mnogi povezuju sa nadogradnjom starog sajta. Međutim, vaša nova web stranica nikako ne bi trebalo da uz dodatne funkcije sadrži sve što i stara.

Prilikom kreiranja novog, redizajniranog sajta potrebno je da zadržite samo one osnovne opcije za koje ste sigurni da su vam neophodne, dok bi ostatak sajta trebalo da bude potpuno nov.

foto: Promo

Zato je najbolje da pre nego što pronađete dizajnera i počnete da kreirate nov sajt, sprovedete anketu među posetiocima kako biste saznali šta je to čime do sada nisu bili zadovoljni.

Saznajte koji dizajn je aktuelan

Da biste dobili idealan web sajt potrebno je da detaljno objasnite web dizajneru šta od njega zapravo očekujete. Zato istražite šta su aktuelni trendovi kada je u pitanju web dizajn, ali ne zaboravite ni na vlastiti ukus.

Sticanjem kompletne slike o tome šta zapravo želite napravićete značajan korak ka redizajnu, na koji ćete biti ponosni. Tek nakon što definišete kakav sajt želite moći ćete lakše da postavite vremenski rok u kome očekujete da dizajneri odrade svoj posao.

Prilagodite dizajn ekranima svih veličina

Isto što važi za Googleovo kažnjavanje lošeg dizajna, važi i za nedostatak prilagodljivosti ekranima mobilnih uređaja. Zato u vaš plan redizajna uvek uključite i ovaj uslov.

Redizajn sajta je neophodan za uspeh

foto: Promo

Funkcionalna web stranica danas je neophodna svakoj kompaniji, bez obzira na to čime se bavi, a posebno ukoliko celokupan profit poslovanja zavisi isključivo od sajta. Bez moderno dizajniranog web sajta nemoguće je ostvariti uspeh u ovoj oblasti i zato je redizajn nešto na šta posebno morate obratiti pažnju.

Ako želite da sami dizajnirate web sajt, obuka za web dizajnera u trajanju od godinu dana je najbrži način da držite sve konce u svojim rukama.

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track