VIRTUELNI TIM BILDING: 10 ideja za menadžere sektora ljudskih resursa
Foto: Promo

Ljudski resursi

VIRTUELNI TIM BILDING: 10 ideja za menadžere sektora ljudskih resursa

Edukacija -

Kolege koje vole da provode vreme zajedno mnogo bolje sarađuju i brže ostvaruju postavljene ciljeve.

Tim bilding je nastao kao odgovor na preveliki pritisak i broj radnih sati na poslu – menadžeri su pronašli način da stvore balans koji će zbližiti tim i dati im novu motivaciju da nastave da ostvaruju uspehe.

Međutim, višemesečni rad od kuće je te okolnosti promenio. Rad iz dnevne sobe nije jednostavan. Ako ne postoji izdvojen prostor, zaposleni moraju da ulože više truda da održe koncentraciju i svoje zadatke izvršavaju kao da je okruženje idealno. I ponekad im treba odmor. Kako da im menadžeri za ljudske resurse u tome pomognu?

Posmatrajte i ovo kao još jedan projekat koji treba završiti. Za početak, prebacite se u onlajn vode.

Virtuelne tim bildinge podelite na dnevne i večernje, u zavisnosti od sadržaja. Zatim odaberite platformu koja će svima odgovarati i – spremni ste.

Evo nekoliko opcija.

foto: Promo

1. Kafa s kolegama

Postojeću pauzu za kafu tokom radnog vremena provedite zajedno – kao nekada! Dovoljno je da se dogovorite za termin, spremite kafu i smestite se pred računar.

Isto tako možete da ugovorite i stalni zajednički termin za kafu, na primer ponedeljkom ujutru, za početak nove radne nedelje. Samo ne dozvolite da se to pretvori u sastanak: pričajte o svemu osim o poslu.

2. Čitalački klub

Na svake dve nedelje ili mesec dana jedan kolega predlaže knjigu koju ćete zajedno čitati i razgovarati o njoj. Ne samo da ćete mozak aktivirati na drugačiji način i razmenjivati konstruktivna mišljenja, već ćete pročitati odlične knjige!

Knjige ne moraju biti preduge, tako da svako ima vremena da ih pročita.

foto: Promo

3. Igre

Veče igara će se svima dopasti. Možda ne možete da igrate karte ili „Ne ljuti se, čoveče”, kao što ste navikli, ali mnoge igre mogu da se igraju zajedno posredstvom interneta.

4. Happy Hour

Ovo je nekadašnje piće posle posla. Na kraju radnog dana svi žele da se opuste. Možda se kao menadžer u stvarnom svetu niste često pridruživali svom timu posle posla, ali sada je prilika da to ispravite. A vaše kolege će to još više ceniti.

5. Pojedinačni sastanci

Pronađite vreme da sa svakim od svojih kolega razgovarate nasamo.

Raspitajte se o potencijalnim problemima, pohvalite njihov rad, preporučite im da pogledaju interesantne novine u vašem polju rada… Budite lider i na daljinu.

foto: Promo

6. Kvizovi

Sva polja dolaze u obzir: filmovi, sport, muzika… Iskoristite priliku da jedan od kvizova (ili više njih) bude u vezi sa onim što radite. Ako je to marketing – dobitnici Kanskih lavova; ako su finansije – najveći uspesi na berzi…

Nije lako voditi tim ili projekat tokom pandemije. Međutim, ako mudro iskoristite znanje i iskustvo koje ste do sada stekli, još jednom ćete se pokazati kao vrhunski rukovodilac sektora za ljudske resurse. A tim koji vam veruje jeste tim koji će vas odvesti do uspeha.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja