NAJKRAĆI PUT ZA IT INDUSTRIJU: Evo zašto bi trebalo da naučite programski jezik PHP
Foto: Promo

Karijera u IT industriji

NAJKRAĆI PUT ZA IT INDUSTRIJU: Evo zašto bi trebalo da naučite programski jezik PHP

Edukacija -

Zahvaljujući dostupnim video-tutorijalima, kvalitetnim obukama i veoma razvijenoj zajednici programera, koja vam u svakom trenutku može pomoći, učenje programskih jezika danas je lakše nego ikada ranije. Uspešni programeri u većini slučajeva poznaju nekoliko programskih jezika, ali ih nisu savladavali odjednom.

Ukoliko programiranje počinjete da učite od nule, veoma je važno da se najpre odlučite za programski jezik koji ćete savladati brzo i lako, a da nakon toga pređete na kompleksnije jezike. Iako će iskusni programeri svakom programskom jeziku pronaći mane, svi su uglavnom saglasni u oceni da je PHP idealan izbor za početnike.

IT Academy
foto: Promo

U nastavku otkrijte šta su prednosti PHP-a u odnosu na druge programske jezike.

Broj otvorenih radnih mesta

PHP je jedan od najpopularnijih jezika zato što za poznavaoce ovog jezika postoji najveći broj raspoloživih radnih mesta. Postoji bezbroj kompanija u Srbiji i inostranstvu kojima su neophodni PHP programeri i po svemu sudeći ovakav trend se neće skoro promeniti. To najbolje potvrđuju konkretni podaci. Kako prenosi portal Zdnet.com, broj otvorenih pozicija za PHP programere se od januara 2020. godine povećao za 834 procenta.

IT Academy
foto: Promo

Dobra plata

Portal Infoplate piše da lokalni PHP programeri zarađuju i do 169.000 dinara mesečno, što je nekoliko puta više od prosečne plate.

Brza instalacija

Pored svega navedenog, PHP je lako primenljiv programski jezik, koji lako možete instalirati na svaki računar za svega 10 minuta.

Zašto je PHP najlakši za učenje?

Ovaj programski jezik ima ubedljivo najveću razvijenu zajednicu na internetu. Forumi i sajtovi na kojima se okupljaju iskusni PHP programeri mogu vam biti od velike pomoći prilikom učenja. Početnici će na ovakvim mestima uvek moći da pronađu savet za rešavanje određenog problema i zbog toga će mnogo brže savladati PHP, nego što bi ovladali znanjem o recimo Ruby on Rails, ili o programskom jeziku Java.

IT Academy
foto: Promo

Ulaz za učenje drugih jezika

PHP ima sve funkcije koje poseduje svaki moderan programski jezik, pa će vam poznavanje ovog jezika umnogome olakšati kasnije učenje Java Scripta, Ajaxa i drugih programskih jezika.

Savladajte PHP i unovčite svoje znanje

Učenje programskih jezika može da bude dugotrajno i naporno samo ako napravite pogrešan izbor prilikom odabira redosleda kojim učite programske jezike.

IT Academy
foto: Promo

Ukoliko pokušavate da promenite profesiju i okrenete se ka zanimanju koje će vam omogućiti da dobijete dobro plaćen posao, učenjem PHP-a ostvarićete sve vaše snove za kraće vreme nego što bi bio slučaj sa učenjem kompleksnijih jezika. Za njihovo profesionalno korišćenje najpre morate imati podrobnu obuku i praksu, što može potrajati veoma dugo. S druge strane, PHP se uči lako i brzo se možete okušati u profesionalnim programerskim vodama.

Da biste postali PHP programer, potrebno je da steknete znanja iz ove oblasti, koja će vam otvoriti vrata za početak uspešne karijere. Korisne veštine možete savladati već posle godinu dana školovanja na ITAcademy, po proverenom programu za PHP programere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track