Najnovije vesti

PRIJEMNI JE ZAKAZAN: Poslednja šansa da postanete deo glumačke klase na FSU
Foto: Promo

PRIJEMNI JE ZAKAZAN: Poslednja šansa da postanete deo glumačke klase na FSU

Edukacija

Za sve one koji imaju redak dar za dramske umetnosti i glumu stiže jedna važna vest. Zbog velikog interesovanja, na Fakultetu savremenih umetnosti zakazan je još jedan prijemni ispit, pa je to dobra prilika da svoju glumačku karijeru započnete odmah.

Prijemni će se održati 16. i 17. septembra u prostorijama Fakulteta savremenih umetnosti (Svetozara Miletića 12), a slobodnih mesta u klasi 2021/22. ostalo je svega nekoliko, a svi koji žele da se prijave za prijemni mogu to učiniti popunjavanjem prijave na ovoj stranici.

edukacija
foto: Promo

Pokažite svoj talenat

Kako kažu sa ove renomirane umetničke ustanove, na određivanje dodatnog termina prijemnog ispita odlučili su se zbog velikog broja mladih glumačkih talenata koji zaslužuju šansu da pokažu ono što znaju i iskoriste svoj glumački potencijal.

Kriterijumi upisa na Fakultetu savremenih umetnosti osmišljeni su tako da kandidati koji su izabrani na prijemnom budu oni koji u sebi nose ogroman potencijal, ali i želju da radom sa vrhunskim stručnjacima iz prakse razvijaju nove veštine. Tako se formira kvalitetna klasa koja će na najbolji način iskoristiti sve resurse koji su im dostupni tokom školovanja na fakultetu.

Studijski program po meri savremenih glumaca

Studenti smera Dramske umetnosti – Gluma na Fakultetu savremenih umetnosti imaju prilike da se školuju po najmodernijim umetničko-obrazovnim standardima. Radeći u malim grupama, uz profesore koji su velikani pozorišne i filmske scene, oni stiču veštine scenskog nastupa i pokreta, uvežbavaju tehnike glasa i stiču druga praktična znanja koja karakterišu uspešne glumce.

edukacija
foto: Promo

Ono što još privlači mlade talente da postanu deo glumačke generacije na FSU jeste to što se akcenat stavlja na sticanje praktičnog iskustva. Tako studenti stalno imaju prilike da nastupaju širom zemlje i regiona, razvijaju svoje veštine javnog nastupa i već tokom školovanja dobiju prve glumačke uloge i postanu prepoznatljivi publici.

Mesto koje spaja umetnost i tehnologiju

Fakultet savremenih umetnosti je akreditovani fakultet vizuelnih i scenskih umetnosti, jedinstven po svom konceptu obrazovanja koji spaja tradicionalna umetnička znanja i savremene digitalne veštine. Studenti imaju priliku da oblikuju svoj talenat na jednom od smerova: Dramske umetnosti – Gluma, Likovne umetnosti (Slikarstvo, Multimediji, Grafika i Vajarstvo), Multimedijalna produkcija, Muzičke komunikacije, Primenjeni mediji i kreiranje sadržaja, Grafički dizajn, Dizajn enterijera, Game Art i Modni dizajn.

Školovanje na fakultetu je usmereno na usvajanje konkretnih, praktičnih znanja – na rad na realnim projektima, stvaranje prilika za povezivanje sa uticajnim ličnostima iz sveta umetnosti, pripremu za internacionalnu karijeru, razvijanje autentičnog umetničkog karaktera i spremanje za profesionalni uspeh odmah nakon školovanja.

Da podsetimo, poslednji termin prijemnog ispita za novu glumačku generaciju održaće se u četvrtak i petak, 16. i 17. septembra, na Fakultetu savremenih umetnosti, Svetozara Miletića 12, Dorćol. Prijavite se za prijemni ispit putem OVOG LINKA.

Iskoristite poslednju priliku da postanete deo nove klase uspešnih glumaca i već ove godine napravite prvi korak ka uspešnoj glumačkoj karijeri.

Promo tekst

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track