SAMO ZA ĐAKE I STUDENTE: Evo koje aplikacije će vam pomoći da kraće, a bolje učite
Foto: Promo

7 aplikacija koje će vam olakšati studiranje

SAMO ZA ĐAKE I STUDENTE: Evo koje aplikacije će vam pomoći da kraće, a bolje učite

Edukacija -

Današnji studenti se znatno razlikuju od onih koji su studirali pre desetak ili petnaest godina. S jedne strane su u velikoj prednosti zbog dostupnosti informacija, ali istovremeno i pod velikim pritiskom, zbog različitih modernih sistema nadzora i provere tokom studija.

Napredak tehnologije je mnogima od njih pomogao utoliko što im je olakšao učenje i sticanje novih znanja, pa kroz veliki broj različitih aplikacija danas mogu da ubrzaju i automatizuju delove procesa.

U zavisnosti od toga koje metode i tehnike koriste za učenje, studenti mogu izabrati različita pomoćna sredstva. Ovde izdvajamo nekoliko aplikacija koje univerzalno mogu da pomognu svima koji sada studiraju ili usavršavaju svoja znanja.

Edukacija
foto: Promo

TikTik

Ako želite da organizujete svoja zaduženja, zadatke koji su pred vama i projekte na kojima radite, aplikacija TikTik je odlična opcija za to. Pomoći će vam da na jednom mestu držite svoje liste i da u svakom trenutku znate koji su rokovi pred vama – kada je neophodno da predate neki rad ili se pojavite na nekom predavanju.

U naprednoj verziji čak imate i opciju saradnje (kolaboracije) na projektu sa kolegama, ali za početak je i osnovna verzija iskorak u odnosu na odsustvo organizacionog alata.

Edukacija
foto: Promo

Notion

Ukoliko niste ljubitelj papira i olovke i želite svoje zapise da beležite u digitalnom formatu, onda je revolucionarna aplikacija po imenu Notion odličan izbor. Ne samo što možete da beležite sve što vam je važno, već i svaku odvojenu belešku možete razbiti u tabelu i povezati sa drugom beleškom ili informacijom, kako biste dobili mrežu informacija koja vam pomaže da bolje i lakše funkcionišete i učite.

Google Calendar

Iako prilično jednostavna aplikacija, svakako je neophodna ukoliko razmišljate o organizaciji. Svi je imamo na svojim telefonima, ali retko ko zapravo zna kako da iskoristi njen pun potencijal. Zato je važno da u Google kalendar zapisujete sve rokove, zaduženja, sastanke, predavanja, konsultacije i događaje koji su vam važni i koji su vremenski određeni i ograničeni, da biste mogli da završite sve u roku.

Edukacija
foto: Promo

Quizlet

Da li vas i dalje preslišavaju roditelji ili prijatelji? To više nije neophodno, jer danas pomoću ove aplikacije možete kreirati svoje kartice sa pitanjima i odgovorima. Možete čak preuzeti kartice drugih studenata koji se bave sličnom temom kao i vi, kako biste se sami preslišali i dobili automatizovani odgovor na sve što ste ispričali.

Quizlet je dostupan i za iOS i za Android, a nudi vam veliki broj mogućnosti za personalizaciju sadržaja.

Edukacija
foto: Promo

Google Workspace

Još jedan element Googlea koji vam može dugoročno olakšati rad jeste Google Drive, koji vam nudi gotovo ceo Office paket i još mnogo toga dodatnog potpuno besplatno. Neki univerziteti funkcionišu preko clouda i koriste ovo skladište, pa i udžbenike, skripta i vežbe takođe dele kroz sistem, kako bi usavršili i ubrzali proces. Ako projekte i sami radite „preko oblaka”, uz Google mail i šifru možete im pristupiti sa bilo koje lokacije.

Edukacija
foto: Promo

Forest

Iako nam pametni telefoni mnogo pomažu, nekada mogu biti i sredstvo ometanja, jer nas brojne notifikacije i obaveštenja mogu potpuno skrenuti sa onoga što radimo i na šta smo usredsređeni.

Aplikacija Forest vam pomaže da to sprečite na simboličan način. Kada počnete da radite ili učite, jednim klikom u ovoj aplikaciji zasadićete seme, a tajmer podesiti na vremenski okvir koji vam je neophodan. Ukoliko se uhvatite za telefon pre isteka tog vremena, drvo neće procvetati, a ako ipak izdržite, vaš nalog će biti bogatiji za jedno drvo.

Edukacija
foto: Promo

Adobe Scan

Sigurno vam se dešavalo da ne stignete na predavanje, pa onda preuzmete beleške od prijatelja i fotografišete ih telefonom. Te fotografije su uglavnom beskorisne, jer kasnije nemate vremena da prepisujete tekst i da učite iz njih. Adobe Scan je aplikacija koja vam pomaže da skenirate dokument telefonom, pa ona potom iz njega izvuče sav tekst koji vam je neophodan za dalji rad. Isprobajte je, jer će vam verovatno biti korisna i mimo fakultetskih obaveza.

Naučite kako da napravite aplikaciju

I dok mnogi studiraju i koriste postojeća rešenja, postoje i oni koji sami pišu kodove koji im automatizuju određene procese i pomažu da završe posao. To su programeri mobilnih aplikacija, koji su za ovaj posao odlično plaćeni. Niko od njih nije postao stručnjak kroz kratke kurseve od nekoliko meseci, već su prepoznali situaciju i shvatili da je važno posvetiti se procesu učenja. Ako želite da zarađujete kao i oni, uložite barem jednu godinu u svoje profesionalno usavršavanje i doći ćete do željenih rezultata. Upišite obuku za razvoj mobilnih aplikacija i napravite pravi korak ka svojoj karijeri iz snova.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja