NAJBOLJI PROGRAMI ZA UREĐIVANJE VIDEO-SNIMAKA: Ovo su bila 3 najbolja programa u 2023. godini
Foto: Tim Edukacija

Za buduće montažere i jutjubere

NAJBOLJI PROGRAMI ZA UREĐIVANJE VIDEO-SNIMAKA: Ovo su bila 3 najbolja programa u 2023. godini

Edukacija -

Imati pristup kvalitetnim programira za uređivanje video-zapisa vrlo je važno ako stalno izbacujete novi sadržaj. Bilo da ste filmadžija koji pravi prvi kratki film, entuzijasta koji sadržaj pravi iz hobija, kamerman, odnosno montažer kojem je potrebno sofisticiranije rešenje za ubrzan rad, među programima koje predstavljamo u nastavku možete pronaći rešenje za sebe.

LINK Objave
foto: Tim Edukacija

Tom's Guide je portal koji se bavi ekspertskom analizom digitalnih proizvoda. Oni za 2023. u top-3 programa stavljaju sledeće programe koje navodimo.

1. Adobe Premiere Pro

Najpopularniji softver za uređivanje video-snimaka, koji koriste profesionalci širom sveta. Za svoju popularnost ima da zahvali interfejsu i klasičnim funkcionalnostima. Licenca za ovaj softver je 20 dolara mesečno, tako da je verovatno u pitanju rešenje za one koji očekuju stalni priliv novih projekata.

2. PowerDirector 365

Nešto jeftiniji od Adobeovog rešenja, ovaj program je odlično rešenje za korisnike Windowsa. PowerDirector košta 51,99 dolara godišnje. S druge strane, ovaj program nije preporučen za korisnike operativnog sistema Mac, jer ne sadrži sve funkcionalnosti koje ćete pronaći u verziji za Windows.

LINK Objave
foto: Tim Edukacija

Jedna prednost ovog programa jeste to što dolazi sa licencom za besplatno korišćenje svih vizuelnih i zvučnih materijala dostupnih na onlajn bazi Shutterstock.

3. Corel VideoStudio Ultimate

Ovaj alat je lak za učenje i pomoći će vam da bez mnogo muke kreirate jednostavne video-materijale. S druge strane, oni koji žele da prave kompleksnije materijale takođe neće biti razočarani. Corel VideoStudio možete kupiti za 99,99 dolara.

LINK Objave
foto: Tim Edukacija

Uz današnje programe moguće je kreirati video-sadržaje na nivou profesionalnog studija. Alati koji su danas dostupni prosečnom lorisniku moćniji su nego ikada i daju mogućnost kreiranja nezaboravnih sadržaja. Međutim, da biste ih koristili na pravi način, neophodno je da ovladate njihovim funkcionalnostima, ali i procesom kreiranja. Na tom putu vam neće pomoći kratki kursevi. Morate da odvojite vreme i izaberete pravo obrazovanje.

Obuka za dizajnera pokretnih slika je najbolji način da kroz praksu ovladate principima kreiranja video-sadržaja, ali i naprednom upotrebom pomenutih alata.

(Tim Edukacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja