NAKON DEBAKLA ISPRED SKUPŠTINE, DVERI DONELE ODLUKU Ne izlazimo na izbore, ostajemo pri svojoj odluci
Foto: Zorana Jevtić

potvrđeno

NAKON DEBAKLA ISPRED SKUPŠTINE, DVERI DONELE ODLUKU Ne izlazimo na izbore, ostajemo pri svojoj odluci

Izbori 2020 -

Pokret Dveri saopštio je danas da definitivno neće učestvovati na predstojećim izborima koji će se održati 21. juna.

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da taj pokret neće učestvovati ni na jednim izborima 21. juna, navodeći da će oni ostati verni svom potpisu na “Sporazumu s narodom”, i bojkotu izbora, ali aktivnom bojkotu.

“Ostajemo verni bojkot kampanji na svim izbornim nivoima i što je za nas važno, nastavljamo s buntom protiv ove vlasti koji smo započeli prethodnih dana. Istovremeno, za nas u Dverima je bojkot mrtva priča i za nas je pasivan bojkot neprihvatljiv”, rekao je Obradović.

Istakao je da su oni spremni da sarađuju samo sa onim akterima koji su za aktivan bojkot.

Poručio je da su Dveri od danas u predizbornoj kapanji za “odlaganje izbora” i zajednički izlazak srpske opozicije na neke sledeće izbore kada se steknu uslovi.

foto: Zorana Jevtić

Obradović je pozvao lidera Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeja Trifunovića da ozbiljno preispita odluku o učešću na izborima.

Navodeći da se u parlamentu danas raspravlja o izbornim zakonima uoči izbora, Obradović je kazao da će Ustavnom sudu predati zahtev za vanrednu meru - prekidanje izbornog procesa i ocenu ustavnosti, ukoliko skupština danas usvoji izmene Zakona o izboru narodnih poslanika i izmene Zakona o lokalnim izborima.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track