ZUKORLIĆ U PRIJEPOLJU I PRIBOJU - SPP je bedem naše vjere, kulture i identiteta
Foto: Promo

ZUKORLIĆ U PRIJEPOLJU I PRIBOJU - SPP je bedem naše vjere, kulture i identiteta

Izbori 2020 -

Lista “Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja” održala je završene mitinge za Priboj i Prijepolje.

Nosilac liste akademik Muamer Zukorlić poručio da je Prijepolje svetla tačka Sandžaka i primer drugima kako mogu puno utiču i snažno deluju sa malo vlasti.

- Nikada nisam sumnjao u Prijepolje ali sam se uverio da ovaj tim ovde, SPP u Prijepolju na čelu sa Samirom Tandirom jeste pobjednički tim. Čvrsto vjerujem da će SPP od 21.juna, u nedjelju, nakon izbora biti stožer vlasti u Prijepolju. Ovaj tim na čelu sa Samirom Tandirom je potvrdio da je moguće iz nemogućeg. Idealna je kombinacija odanosti ideji i profesionalnosti koju posjeduje SPP. Rijetki budu dosljedni tome i u najtežim situacijama. Posle izbora će biti primjer i uzor uspješnog koncepta za Sandžak a i šire. Oni su prvi na lokalnom nivou dokazali da je ulazak u politiku strateški potez za zaštitu svih bošnjačkih i vjerskih i kulturnih vrijednosti. Sve ono što smo radili i gradili više od dvije decenije je bilo upitno. Nakon što smo ozbiljno osvojili prostor politike, prostor naših sudbina, institucija, SPP predstavlja čvrsti bedem naše vjere, kulture, identiteta i sveopćeljudskih vrijednosti.

foto: Promo

Na skupu u Prijboju akademik Zukorlić istakao da je jedini način za nastavak borbe za prava Bošnjaka, pobjeda Stranke pravde i pomirenja na izborima.

- Ideja SPP-a je to da pokažemo da na tim univerzalnim vrijednostima i Bošnjaci i Srbi i drugi, možemo otvoriti čistu bijelu stranicu. Ja neću zaboraviti da je svaki većinski narod odgovoran za manjinski narod ali ta odgovornost ne oslobađa nas sopstvene odgovornosti. Naša elementarna odgovornost, ako želimo zaustaviti ovu eroziju Bošnjaka u Priboju, je da se okupimo oko zdravog užeta a to je SPP, kazao je on.

Stranka pravde i pomirenja će se na predstojećim lokalnim izborima u Pijepolju nalaziti pod rednim brojem 1, dok će na glasačkom listiću za Priboj biti na broju 2. Kada je riječ o paralamentarnim izborima, lista čiji je nosilac akademik Zukorlić biće pod rednim brojem 8.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track