Završni skup SPP – Našom pobjedom Sandžak će postati najpoželjnije mjesto
Foto: SPP

Završni skup SPP – Našom pobjedom Sandžak će postati najpoželjnije mjesto

Izbori 2020 -

Na trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru održana je završna konvencija liste „Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo – Stranka pravde i pomirenja – Demokratska partija Makedonaca“. Uprkos kiši više hiljada građana na trgu Gazi Isa-bega Ishakovića još jednom je svjedočio autentičnosti i univerzalnosti politike Stranke pravde i pomirenja.

Ono što je naš narod izdržao u zadnjih 30 godina ne bi niko mogao izdržati, zato zaslužuje promjene na bolje, biće ovo model za cijelu državu, u svom obraćanju kazao predsjednik SPP-a akademik Muamer Zukorlić.

- Božijom voljom obećavamo, od Sandžaka koja je regija rekorda iseljavanja u zadnjem stoljeću napravićemo regiju useljavanja. Biće to najpoželjnije parče zemlje. Ovo će biti regija koja spaja i koja će biti izvor stabilnosti, ovo će biti čvor mira, mjesto susreta i mjesto bogatstva različitosti, nukleus novog balkanskog jedinstva.

foto: SPP

Zukorlić istakao da će Bošnjaci još nekoliko dana biti u različitim kolonama, a da će nakon njihove pobjede na izborima u nedelju dobiti vlast svih građana, bez obzira na partiju, te da je došao kraj strahu od osvete, revanšizmu i mržnji.

- Okupićemo najbolje, nećemo ih pitati iz koje stranke dolaze. Od nedelje ovaj grad biće potpuno drugačiji, krećemo u rekonstrukciju Stare čaršije, koja će, neka nam ne zameri Sarajevo, biti ljepša od Baš čaršije. Biće ovo turistički centar jugoistočne Evrope, jer snagu tradicije nema nijedno drugo mjesto, samo je treba osloboditi od nekompetentnih koji su do sada vodili ovaj grad , rekao je akademik Zukorlić okupljenim građanima.

SPP se na lokalnim izborima u Novom Pazaru nalazi na mestu broj dva, dok je na parlamentarnim izborima na broju osam.

Foto: SPP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track