IVICA DAČIĆ: Cilj je da mlade ljude zadržimo u našoj zemlji
Foto: Kurir

lider Socijalističke partije Srbije

IVICA DAČIĆ: Cilj je da mlade ljude zadržimo u našoj zemlji

Izbori 2022. -

Srbija mora da stvara uslove da mlade ljude zadrži u zemlji, ne prisilom i propagandom već unapređenjem obrazovanja i većim mogućnostima zapošljavanja, poručio je predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić.

Prostor za unapređenje

On je na otvaranju Samita mladih u Beogradu rekao da su mogućnosti za profesionalni razvoj mladih u Srbiji mnogo veće nego prethodnih godina, ali da postoji prostor za njihovo unapređenje.

- Zato je ključno da imamo ovakav dijalog i treba da ga shvatite kao poziv za zajednički rad - kako da Srbiju učinimo boljim mestom za mlade - rekao je Dačić okupljenima na skupu.

Naveo je da naš obrazovni sistem mora da pruža veće mogućnosti za sticanje znanja i kvalifikacija, koje mlade ljude čine konkurentnim na tržištu.

Ivica Dačić
foto: Kurir

Osluškivanje potreba

Dodao je da je važno da država osluškuje potrebe mladih i naveo da Skupština donosi zakone i propise s ciljem da stvara dobre uslove za život svih građana.

- U životu se jednom pruža prilika da pokažete svoje vrednosti, a na nama starijima je da vam pomognemo da iskoristite tu priliku - poručio je Dačić.

Kancelarija za mlade Grada Beograda po šesti put je organizovala Samit mladih, koji okuplja ambiciozne mlade ljude, buduće lidere, koji će zajedno s predavačima i uspešnim ljudima razmenjivati mišljenja i kreirati osnove za budući napredak svih u društvu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track