ŠEŠELJ: SRS se zalaže za ulaganje u domaću privredu i članstvo u BRIKS-u
Foto: kurir tv

izbori 2023

ŠEŠELJ: SRS se zalaže za ulaganje u domaću privredu i članstvo u BRIKS-u

Izbori 2024 -

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj izjavio je danas da je Srbija od potpisivanja sa EU Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju ;"u jednoj vrsti ekonomske potčinjenosti" zbog jednostrano ukinutih carina na robu iz Evropske unije, te se SRS zalaže da se umesto pregovora za članstvo u EU, povedu pregovori o pridruživanju BRIKS-u.

Šešelj je na konferenciji za novinare u prostorijama stranke rekao da je jedan od ciljeva SRS da u predizbornoj kampanji "ponudi građanima Srbije alternativni ekonomski program, usmeren na realno povećanje životnog standarda".

"Iako je bilo puno dobrih poteza vlasti u prethodnom periodu, koje bi mi pohvalili, uključujući i potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini sa Narodnom Republikom Кinom, mi smatramo da za ekonomski razvoj, koji bi bio na dugi rok, Republika Srbija mora da se posveti domaćoj privredi, da razvija svoju nacionalnu privredu i da na najbolji način iskoristi sve šanse koje joj se pružaju", rekao je Šešelj, koji je i kandidat za narodnog poslanika.

On je kazao da se SRS zalaže za veća ulaganja u domaće kompanije, mikro, mala i srednja preduzeća, kako bi mogla da budu konkurentna ne samo na domaćem, već i na tržištima Rusije i Kine.

"Da ne dopustimo nikada da se u Srbiji ponavlja situacija da domaće kompanije zbog preferencijalnog statusa koji imaju stranci, zbog programa subvencija i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju ne budu konkurentna na našem domaćem tržištu", kazao je Šešelj.

Prema njegovim rečima, SRS se zalaže da Srbija "promeni svoju spoljnopolitičku orjentaciju" i da bude "prva evropska zemlja" članica BRIKS-a, koji je ekonomski savez koji čine Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika.

"Smatramo da je to budućnost", rekao je Šešelj, koji je dodao da Srbija ima dobre odnose sa svim zemljama članicama, i da bi članstvo u tom savezu garantovalo suverenitet i teritorijalni integritet, "savezničke odnose sa Rusijom i Kinom", kao i "opstanak Republike Srpske".

Šešelj je kazao da će tokom predizborne kampanje predstavnici SRS-a obilaziti Srbiju, i na skupovima, mitinzima i tribinama govoriti o svom ekonomskom i političkom programu.

"Smatramo da ćemo naići na ozbiljnu podršku srpskog naroda na ovim izborima, sa ciljem da SRS posle ovih izbora, posle 17. decembra bude stranka koja će učestvovati u izvršnoj vlasti, sa namerom da sprovede svoj ekonomski i politički program", naglasio je Šešelj.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

40:53

USIJANJE 16.11.2021. ŠEŠELJ I SAMOFALOV: OPOZICIJA NA PREDSTOJEĆIM IZBORIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja