"IMAMO SVOJA PRAVILA IGRE KOJA STRANCI TREBA DA POŠTUJU" Gajić: Budu li objektivno, uveriće se da su naši izbori DEMOKRATSKI
Foto: Kurir TV

kurir tv

"IMAMO SVOJA PRAVILA IGRE KOJA STRANCI TREBA DA POŠTUJU" Gajić: Budu li objektivno, uveriće se da su naši izbori DEMOKRATSKI

Izbori 2024 -

Delegacija Evropskog parlamenta, koja će posmatrati izbore u Srbiji, boraviće u Beogradu od 14. do 18. decembra, potvrdio je izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik.

Delegacija bi trebalo da posmatra izbore ne samo u Beogradu već i i u pojedinim mestima na severu i jugu zemlje.

Izbore će posmatrati i predstavnici Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava.

Zvanična misija ove kancelarijae počela je 16. decembra, i već 30 posmatrača prati izborni proces, dok će još 250 nadgledati aktivnosti na dan izbora, 17. decembra.

O ovoj temi u jutarnjem programu Kurir TV govorio je Aleksandar Gajić iz Centra za društvenu stabilnost.

- Apsolutno, mi priželjkujemo da budemo u centru pažnje. Ne samo to. Sa nacionalnog aspekta, generalno gledamo. Na to smo već nekako i navikli.

A šta zapravo znači prisustvo pripadnika OEBS-a i drugih misija ovde kada je reč o izborima, pitala je voditeljka Olja Lazarević.

01:20

IMAMO SVOJA PRAVILA IGRE KOJA STRANCI TREBA DA POŠTUJU Gajić: Budu li objektivno, uveriće se da su naši izbori DEMOKRATSKI

- Pa sa jedne strane to znači da treba osigurati da taj izborni proces protekne kako treba i kao i do sada sve da prosto pokažemo da nije to zapravo kao što oni često u svojim izveštajima da napomenu da smo mi neka vrsta poluautoritarnog društva ili nedovoljno demokratskog. Naprotiv, ovi izbori će pokazati jednostavno da smo mi društvo kao i svako drugo u Evropi i imamo svoje pravila igre koje treba oni da poštuju kao stranci i da prosto sutra u svojim izveštajima napišu objektivno kako jeste - smatra Gajić.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/M. R.

Bonus video:

03:20

ZA NJIH SU OVI IZBORI BITI ILI NE BITI Gajović: Beogradski će biti neizvesniji, ali nisam siguran da će DOĆI DO SMENE VLASTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track