GDE SU GLASALI SRPSKI POLITIČARI: Obavili svoju građansku dužnost (FOTO)
Foto: Kurir

Vanredni parlamentarni izbori

GDE SU GLASALI SRPSKI POLITIČARI: Obavili svoju građansku dužnost (FOTO)

Izbori 2024 -

Vanredni parlamentarni izbori održavaju se danas u Srbiji, na kojima građani biraju 250 poslanika Skupštine Srbije. Osim parlamentarnih, građani glasaju i na pokrajinskim izborima u Vojvodini, kao i na lokalnim u 65 gradova i opština, među kojima je i Beograd.

Naime, na današnjim izborima u Srbiji svoju građansku dužnost obavili su i lideri političkih partija i koalicija, lokalni lideri, kao i kandidati za gradonačelnika Beograda.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić glasao je jutros na svom biračkom mestu u novobeogradskom naselju Belvil, u vrtiću "Nauka za život".

izbori 2023, glasanje, izbori, biračko mesto, glasačka kutija, Aleksandar Vučić
foto: Zorana Jevtić

Predsednik je jutros poranio na glasanje, ali je više od pola časa čekao u redu za glasanje, prvo ispred samog ulaza u vrtić u Bloku 67, gde je njegovo biračko mesto, a potom i na samom biračkom mestu.

Ana Brnabić glasala je jutros oko 9.30 sati u Beogradu, na biračkom mestu broj 34, u Školi za dizajn.

izbori 2023, glasanje, izbori, glasačka kutija, biračko mesto, Ana Brnabić
foto: Nemanja Nikolić

Ona je na glasanje došla sa porodicom.

izbori 2023, glasanje, izbori, glasačka kutija, biračko mesto, Ana Brnabić
foto: Nemanja Nikolić

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević glasao je jutros u Novom Sadu, na biračkom mestu broj 188, u MZ "Narodni heroji".

Sbrija bira 23, Srbija izbori, izbori 2023, Miloš Vučević
foto: Kurir

Aleksandar Šapić glasao je jutros u OŠ "Borislav Pekić" na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

izbori 2023, glasanje, izbori, glasačka kutija, biračko mesto, Aleksandar Šapić
foto: Nenad Kostić

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture glasao je jutros u 07.21 sati na biračkom mestu broj 5 koje se nalazi u zgradi Treće beogradske gimnazije u Njegoševoj ulici br. 15 u Beogradu. Zanimljivo je da je Vesić bio prvi birač na biračkom mestu.

Goran Vesić
foto: Kurir

On je uz prisustvo predstavnika posmatračke misije EU potpisao kontrolni listić zajedno sa svim članovima biračkog odbora.

Ministar finansija Siniša Mali glasao je jutros u Beogradskoj poslovnoj školi i iskoristio glasačko pravo.

izbori 2023, glasanje, izbori, biračko mesto, glasačka kutija, Siniša Mali
foto: Petar Aleksić

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova, glasao je jutros na biračkom mestu u Mesnoj zajednici "Dedinje", na beogradskoj opštini Savski venac. Dačić je na glasanje došao sa suprugom i sinom.

izbori 2023, glasanje, izbori, glasačka kutija, biračko mesto, Ivica Dačić
foto: Nemanja Nikolić

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Irena Vujović glasala je danas u 8 časova i 50 minuta na izbornom mestu u opštini Savski Venac. Vujović je kandidat na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Irena Vujović, izbori 2023
foto: M.A./ATAImages

Funkcioner Srpske napredne stranke Nikola Selaković glasao je u Osnovnoj školi Jovan Miodragović na Vračaru. Selaković je glasao jutros oko 9.00 sati.

Nikola Selaković
foto: Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković glasao je jutros u Beogradu u 8 časova. Član Predsedništva SNS i direktor Kancelarije za KiM glasao je na biračkom mestu u Školi za dizajn, u Krupanjskoj 3 na Savskom vencu.

1 / 33 Foto: Zorana Jevtić

Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju, glasala je jutros na parlamentarnim izborima i izborima za Skupštinu grada Beograda.

Kada je reč o opoziciji, glasali su predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, nosilac liste "Dobro jutro Srbijo" Boris Tadić, nosilac liste "Narodna stranka - Siguran izbor. Ozbiljni ljudi" Vuk Jeremić...

1 / 5 Foto: Zorana Mandic/ATAImages

Podsetimo, Republička izborna komisija saopštila je da je ukupan broja birača u Srbiji za izbore 6.500.666, a glasaće se na ukupno 8.273 mesta. Ukupan broj birača u Beogradu je 1.613.369 i oni će glasati na 1.198 biračkih mesta.

Građanima će na biračkom mestu prst biti obeležen sprejom od specijalnog nerastvorljivog UV mastila, vidljivog pod posebnom svetlošću UV lampe, a svima koji se u momentu zatvaranja biračkih mesta u 20 sati zateknu na biralištima, biće omogućeno da glasaju.

Gledajte večeras u 19.55 časova specijalnu emisiju o izborima "SRBIJA BIRA 2023" na Kurir televiziji! Saznajte prvi sve najvažnije informacije uz stručne analize eminentnih gostiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja