GUBITNICI I DOBITNICI IZBORA U STUDIJU KURIRA: Obradović: Iznad smo cenzusa! Janjić: Primitivci nas nazivaju TEORETIČARIMA ZAVERE
Foto: Kurir Televizija

kurir tv

GUBITNICI I DOBITNICI IZBORA U STUDIJU KURIRA: Obradović: Iznad smo cenzusa! Janjić: Primitivci nas nazivaju TEORETIČARIMA ZAVERE

Izbori 2024 -

"Sve oči su uprte u doktora Branimira Nestorovića!", "Nije samo Nestorović to je ceo pokret"!, "Faktor Nestorović" - ovo su samo neki od naslova koji se bave najvećim iznenađenjem ovih izbora, a to je rezultat koji je ostvarila lista "Mi - glas iz naroda" doktor Branimir Nestorović ".

Branimir Nestorović
foto: Printscreen/RTS

S druge strane, koalicija Dveri - Zavetnici je nezadovoljna izbornim rezultatom, što je otvorilo i pitanje uticaja desnice u političkom životu Srbije, naročito ako se uzme u obzir uspon desnice u mnogim evropskim zemljama.

A o tome su, upravo, predstavnici ova dva pokreta, razgovarali u emisiji "Puls Srbije" i to Boško Obradović, predsednik Dveri i Jovan Janjić "Dr Branimir Nestorović – Mi, glas iz naroda".

Boško Obradović
foto: Kurir tv

Kao najveće iznenađenje izbora Dr Branimir Nestorović i pokreta MI, glas iz naroda, Janjić kao njihov predstavnik je prvi prokomentarisao rezultate i neočekivan uspeh.

- U stvari, mi smo krenuli kao grupa ljudi, grupa intelektualaca, tačnije sedam nezavisnih i ostvarenih pojedinaca. Onda se to proširilo na dvanaest uglednih intelektualaca i dalje se širilo, tako da je to danas zaista postao pokret. Stekli smo poverenje naroda... - rekao je i u nastavku potvrdio da su zadovoljni rezultatima izbora i čak, da su očekivali i više:

- Ako pitate da li smo zadovoljni rezultatima, jesmo. Ne samo da smo očekivali ulazak u Skupštinu, nego smo očekivali i mnogo bolje rezultate, još veći procenat, imajući u vidu reakcije koje smo nailazili kod ljudi. Međutim, možda su ljudi bili skeptični jer smo se pojavili pre samo mesec dana. Postojala je sumnja da li ćemo uspeti da uđemo u parlament i da li je bacanje glasa. Ipak, zahvaljujući našim glasačima, koji su nam ukazali poverenje, bili su sigurni da će naša opcija dobiti podršku naroda i ući u parlament - rekao je.

09:03

GUBITNICI I DOBITNICI: Predstavnici pokreta Dveri i МI Glas naroda za gledaoce Kurir televizije: Boško Obradović i Jovan Janjić

Ipak, istakao je sledeće:

- Postoji jedna stvar koju moram odmah na početku da istaknem. Na mnogim izbornim mestima nismo imali svoje posmatrače. Tamo gde jesmo, imali smo softverski program i tamo gde smo imali posmatrače, imali smo preko pet, ponegde čak i preko šest procenata glasova. Međutim, interesantno je da se taj procenat smanjivao tokom vremena. Zvanični državni organi su saopštili 4,8, pa potom 4,69. Ne znamo zašto je tako, ali to će biti tema kojom će se baviti -kazao je i dodao:

Mi želimo da unesemo novu kulturu i duh na političku scenu Srbije Ne želimo da se spajamo, niti da gubimo naš identitet, odnosno da promovišemo svoje ciljeve za koje nam je narod dao poverenje.

Obradović je prokomentarisao to da je nezadovoljan rezultatima, ali ipak, odgovorno tvrdi kako kaže, da su iznad cenzusa, ali i istakao da aktivno rade na više stotinu prigovora na uočene neregularnosti, dok čekaju rezultati RIK.

Boško Obradović
foto: Kurir tv

- Očekujemo da ćemo na ponovljenim izborima potvrditi da smo iznad cenzusa i odbraniti naš parlamentarni status, to govorim o republičkom nivou, a na nivou Beograda smo ispod cenzsa prema poslednjim rezultatima - rekao je Obradović i dodao da je neodgovorno da nevladine organizacije saopštavaju konačne rezultate, pored zvaničnih glasila.

- Milsim da će izbori biti ponovljeni na svim mestima gde su uočene neregularnosti, a Srbija nije zrela za nacionalno okupljanje... - istakao je.

Na pitanje voditeljke da li su oni teoretičari zavere, kako mnogi nazivaju pokret Nestorovića - Janjić takve navode naziva primitivnim.

- Da li ćete apostola Pavla tretirati kao Salva? Čovek ima pravo i ako je pogrešio da se ispravi. Zameraju profesoru Nestoroviću što je zasnivao Red vitezova, sa nekim... ko zna šta će još izvući... Ali, tu je sada test zrelosti i političke kulture. Nikoga ne napadamo, promovišemo svoje ideje, ali imamo i pravo da kažemo sa čime se ne slažemo - rekao je Janjić.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

09:30

SRAMNO JE KAKO SE PONAŠAJU PREMA DRUGIMA SAMO ZBOG POREKLA Orlić za Kurir TV: Lideri opozicije ponašaju se VAN SVAKE REALNOSTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track