Blistav i nežan život u belom koji opstaje u svim vremenima
Foto: Promo

Blistav i nežan život u belom koji opstaje u svim vremenima

Forma Ideale -

Beli enterijeri su čest izbor kada se teško opredeljujemo za boje, znajući da se njihovi trendovi menjaju iz sezone u sezonu. Za njih se pre svega odlučuju zaljubljenici u bele ambijente, ali i mnogi među nama kojima je potrebna nežnost i blistavost ambijenta, kao podrška stilu života.

Vanvremenski, uvek aktuelni beli enterijeri, ne nastaju baš tako lako. Dugi procesi izbora su iza onoga što se možda čini laganim poslom. Bilo da biramo bele zidove ili nameštaj u beloj boji, neke dileme nikada ne nestaju - koje nijanse bele ili koju podržavajuću neutralnu boju odabrati?

Ono što dizajneri enterijera preporučuju je da u kombinovanju nijansi bele budemo rukovođeni pravilom da se nijanse kombinuju samo sa čisto belom. Uz nju možete uneti u ambijent toplije bele nijanse ili hladnije bele nijanse. Ono što treba izbegavati je kombinovanje toplih i hladnih nijansi bele, jer u tom slučaju hladno bele nijanse mogu izgledati zaprljano i pokvariti celokupni utisak o ambijentu. Kako bismo izbegli sterilnost, u bele ambijente uvek moramo uneti neke nezaobilazne detalje poput zelenih biljki, segmenata neutralnih boja, raznovrsnih tekstura, malo kontrasta koji mogu biti i u dekoracijama.

Regal ROSSO je odličan primer uklapanja bele i dekora betona. Ovakva kombinacija, iako hladnija, razbija sterilnost bele boje, dok zid u puder roze boji, koja u sebi sadrži peščane tonove, u ambijent unosi neophodnu toplinu. Fotelja BARSELONA u čisto beloj boji, sa modernim metalnim nožicama, odlično je istaknuta dekorativnim jastučetom sa kontrastnom bojom, ali i upadljivim paternom i teksturom.

foto: Promo

Za bele ambijente spavaćih soba naši dizajneri preporučuju kombijacije čisto bele boje sa toplijim nijansama bele, ali i sa neutralnim bojama. Dekor drveta je uvek dobrodošao u bele ambijente, a i sve bež nijanse se odlično uklapaju, kao što je slučaj sa krevetom CASTELLO 120, koji ima uzglavlje u neutralnoj bež nijansi.

foto: Promo

I ako nastavimo obilazak kroz ambijente doma, na red dolaze i radne sobe. Kompjuter sto LIBER u čisto beloj boji, u ambijentu toplog drvo dekora, kombinovan sa stolicom HTC-118 koja u sebi nosi tu istu kombinaciju, predstavlja odlično rešenje i pravu meru koja je potrebna koncentraciji i kreativnosti. Sitni detalji su ono što uvek može doprineti kako kontrastnom momentu, tako i utopljavanju ambijenta, pa je na nama da napravimo sitne estetske intervencije dekorom, prateći svoj karakter i potrebe.

Bela boja je svetlost, prozračnost, čistoća i svežina. Ukoliko imamo mogućnosti da osvetljene ambijente, što je već njihov benefit, obojimo u nijanse bele i neutralne tonove, dobijamo dodatni podsticaj da pored sveta koji je oko nas i koji smo pažljivo gradili, pustimo obilje svetlosti i u naš unutrašnji svet.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track