DR KON OTKRIO ŠTA SU KAMERE ZABELEŽILE U BEOGRADSKOM GSP: Zabrinjavajuće je to što je snimljeno
Foto: Printcsreen TV Pink

TV GOSTOVANJE

DR KON OTKRIO ŠTA SU KAMERE ZABELEŽILE U BEOGRADSKOM GSP: Zabrinjavajuće je to što je snimljeno

Društvo -

BEOGRAD - Ugledni beogradski epidemilog dr Predrag Kon jutros je gostujući na televiziji rekao da ga u ovom trenutku najviše brinu beogradski srednjoškolci koji u najvećem broju slučajeva koriste GSP jer moraju da putuju do svojih škola.

- Kamere u GSP su pokazale da veliki broj njih ne poštuje mere, voze se u prevozu bez maski i to se tačno vidi u vreme kada oni kreću u škole, jer idu po smenama - rekao je dr Kon dodajući da uvek ima 10 odsto stanovništva koji se po pravilu opiru merama i ne poštuju nijednu.

Ko god ulazi u javni prevoz bez maske javno i namerno bojkotuje protivepidemijske mere. U situaciji kada nam je srednje...

Posted by Predrag Kon on Saturday, September 5, 2020

Kon je izjavioi da je potrebno ukazivati učenicima zašto je važno da nose zaštitne maske, jer je primetno, kako kaže, da veliki broj njih ne nosi maske u javnom prevozu, gde je veća mogućnost za širenje virusa.

"Moramo da nađemo načina kako da objasnimo učenicima srednjih škola zašto se uopšte nose maske u ovoj situaciji. I bez obzira na to što se čini da oni to razumeju, treba im vrlo slikovito približiti šta se sve dešava zbog toga", rekao je Kon.

Podvukao je da su škole organizovale takav sistem rada koji je bezbedan u smislu prenošenja virusa, ali i da kao i u svakom kolektivu, i u školama postoje određeni rizici, te da je važno da se mere zaštite poštuju.

"Bilo kakvo ponašanje u kome ingnorišemo prisustvo virusa, svakako će nas koštati. I ono što je podmuklo je što se ne vidi odmah, već posle nekoliko nedelja, a čak i u nekom sledećem talasu", naveo je Kon.

(Kurir.rs/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track