Vučić: Preuzimam rizik nepopularnosti zbog teških mera
Foto: Tanjug

Uštedećemo milione evra

Vučić: Preuzimam rizik nepopularnosti zbog teških mera

Politika -
Konačne ekonomske mere biće utvrđene danas i sutra koje će u ponedeljak 7. oktobra predstaviti ministar finansija Lazar Krstić
1 / 9 Foto: Tanjug

BAČKO DOBRO POLJE - Primenićemo teške, ali jedine moguće mere za spas ekonomije, kresaćemo budžet, poručio je i danas vicepremijer i lider SNS Aleksandar Vučić i rekao da nema problem s činjenicom da preuzima na sebe tu vrstu političkog rizika da saopšti nešto što nimalo nije popularno.

"To nisu popularne mere i niko to ne voli da čuje, ali ja ih izgovaram i ja ću lično sa tim izaći, jer to su desetine miliona evra koje ćemo uštedeti", rekao je Vučić u razgovoru s novinarima u Bačkom Dobrom Polju, gde je bio u okviru kapanje pred lokalne izbore u Vrbasu, 13. oktobra. On je ponovio da mere neće biti lake, ali da su jedine koje se mogu preduzeti.

Svih prethodnih godina mnogo je trošeno, više nego što je zarađeno i nama ne preostaje ništa drugo nego da se ponašamo ozbiljnije i odgovornije prema našsoj deci i budućnosti, primetio je Vučić. Prema njegovim rečima, stanje je takvo da ne treba razmišljati o političkoj popularnosti i kako preživeti do sledećih izbora, već o tome kako da nešto uradimo za našu zemlju. "Nemam tu vrstu političkog straha i mislim da ljudi to na dobar način razumeju", podvukao je Vučić.

Prema njegovim rečima, danas i sutra biće utvrđene konačne ekonomske mere, koje će u ponedeljak, 7. oktobra, predstaviti ministar finansija Lazar Krstić. "Mi smo mnogo toga napravili, a danas i sutra očekujemo konačno razrešenje svega i u ponedeljak će Krstić predstaviti te mere", rekao je Vučić.

"Biće teških mera, kresanja budzeta, a ima i dodatnih ideja o pitanju korišćenja službenih automobila, o službenim putovanjima, putovanjima u inostranstvo, dnevnicama..", zaključio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track