Dinkić: Dačić me progoni, tužiću ga! Dačić: Dinkić više nije slučaj za mene!

Bivši koalicioni partneri nastavljaju politički rat

Dinkić: Dačić me progoni, tužiću ga! Dačić: Dinkić više nije slučaj za mene!

Politika -
Lider URS kaže da su glavni krivci u aferama koje se pripisuju njemu, u stvari iz SPS Ivice Dačića

BEOGRAD - Do istrebljenja.Lider URS Mlađan Dinkić kaže da su socijalisti kreatori afera Mobtel, Nacionalna štedionica i kiparski novac jer žele da sakriju svoju odgovornost! Dinkić čak najavljuje pokretanje postupaka protiv pojedinaca iz SPS ako ta stranka, s Ivicom Dačićem na čelu, kako kaže, ne prestane politički da ga progoni. Dinkićeva reakcija je usledila posle izjave premijera Dačića da je lider URS pod istragom zbog sumnjive prodaje „Mobtela“ i da ga ništa ne može zaštititi, pa ni funkcija potpredsednika Komiteta za UAE. To je, izgleda, Dinkića naročito razbesnelo, pa je uzvratio udarac:Ironija SPS- Bio bi skandal par ekselans ako bih bio pozvan na saslušanje u vezi s privatizacijom „Mobtela“. Kao i u slučaju NŠ, mogu da dam izjavu kao svedok, ali ako neko treba da odgovara za „Mobtel“, a treba zbog onog što je bilo pre 2000. godine, onda su to ljudi iz partije Ivice Dačića. Ironija bi bila da se saslušava neko ko je uspeo državi da vrati pare koje je Karić, upravo uz pomoć SPS, 10 godina uzimao. Ironija je da saslušavaju mene, koji sam vratio ljudima štednju (afera „Nacionalna štedionica“, prim. aut.), a ne gone se oni koji su ljudima uzeli tu štednju. Ironija je da mene optužuju za kiparske pare zato što ih nisam pronašao, a niko ne poziva na odgovornost one koje su ih izneli iz zemlje - priča Dinkić i dodaje:- Dakle, vladajući SPS iz 90-ih odgovoran je za sva tri slučaja i ako ne prestanu da me politički progone, pokrenuću postupke protiv njih. Oni su ljudima zarobili štednju, pomogli Kariću da se obogati, izneli pare na Kipar. I dosta je više ćutanja za devedesete.Dinkić tvrdi da njegova uloga u privatizaciji „Mobtela“ nije sporna.- Izveštaj Verice Barać, koji Dačić očito nije čitao, govori o SPS i ljudima iz te stranke koji su omogućili Kariću da se obogati tako što je koristio nacionalni resurs bez ikakve kompenzacije, da crpi bogatstvo Srbije 10 godina. U tom slučaju, ja imam samo zasluge. Uspeo sam da omogućim da država dobije većinsko vlasništvo od 70 odsto u „Mobtelu“, a zatim smo na aukciji pred kamerama dobili rekordnu cenu od 1,5 milijardu evra.Dačića ne zanimaPremijer Srbije i lider socijalista Ivica Dačić u izjavi za Kurir rekao je da je s Dinkićem završio kad je Vlada rekonstruisana.- Nismo više zajedno u Vladi, želim mu sve najbolje i u političkom i u ljudskom smislu. Nikad nikoga nisam proganjao, pa ni njega. Što se tiče različitih istraga, one nemaju nikakve veze sa mnom, time se bavi Biro za koordinaciju rada službi bezbednosti u okviru spiska 24 privatizacije. Nemam nikakvih informacija o tome, niti me zanima. Niti sam bio informisan da će me pozvati da dam izjavu, niti sam ikad nekom novinaru rekao da piše protiv njega. Svaki dan slušam njegove napade na mene, ali mi ne smeta. On više nije u mom delokrugu nadležnosti - uzvratio je istom merom Dačić.

Ja pijavica? To Dačić sebe gleda!Dinkić se osvrnuo i na Dačićevu opasku da je pijavica na Vučićevim leđima rekavši da je očito reč o autoprojekciji.- To nije jezik na kojem razgovaram i ispod mog nivoa je da odgovaram. Razumem nervozu, koja ga očigledno podstiče da svoje autoprojekcije pokušava da pripiše drugima, ali neki nivo pristojnosti ipak mora da se zadrži.

Ovako su se častili nekadašnji partneri u VladiSukob lidera SPS i URS ozvaničen je tokom rekonstrukcije Vlade, krajem jula, kad je premijer Dačić zatražio da Dinkić više ne bude ministar finansija i privrede, a URS u Vladi. Kako je Kurir pisao, tad su pale i psovke.Dinkić: Spremi se jer ulazimo u rat.Dačić: Ratovao sam protiv NATO, a neću protiv tebe! Da ideš u pi.ku mate.inu!Dinkić: Ja ću završiti ovaj mandat s kompletno uvedenom nultom tolerancijom za neplaćanje poreza u poreski sistem.Dačić: Ne mogu odlazeće ministarstvo finansija i odlazeći ministar da predlažu mere koje imaju politički karakter.Dinkić: Dačićeva najava o solidarnom porezu svodi se na čistu demagogiju jer ne donosi gotovo nikakvu uštedu.Dijana Vukomanović: Dinkić je poslednji planeti koji drugima može da drži lekcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track