ZA ZAJEDNICU SRPSKIH OPŠTINA: Završna konvencija GI Srpske održana u K. Mitrovici

Drugi krug izbora na Kosovu i Metohiji

ZA ZAJEDNICU SRPSKIH OPŠTINA: Završna konvencija GI Srpske održana u K. Mitrovici

Politika -
Izlaskom na izbore pokazujete da ste hrabri kao kada ste bili na barikadama i zato tražim da budete isto tako hrabri i da sačuvate ovo što imate", rekao je Vulin i dodao da će Priština pokušati da precrta u briselskom sporazumu ono što je za Srbe dobro i da spreči formiranje Zajednice srpskih opština

BEOGRAD - Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je danas da na izborima na Kosovu građani biraju da li hoće da država Srbija ostane na tom prostoru.

Vulin je na završnoj konvenciji građanske inicijative "Srpska" u Kosovskoj Mitrovici, koja je održana u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka rekao da su lokalni izbori na Kosovu "izbori kojima priznajete veliku istinu: da sa Kosova i Metohije Srbiju mogu oterati samo Srbi i niko drugi".

"Vašim izlaskom na izbore i jasno opredeljenim izborom vi čuvate državu Srbiju ovde i Srbije će na Kosovu i Metohiji biti onoliko koliko ima Srba", rekao je Vulin.

On je dodao da "ne smemo dozvoliti da nas dele na severne i južne, na bojkotaše i nebojkotaše".

"Izlaskom na izbore pokazujete da ste hrabri kao kada ste bili na barikadama i zato tražim da budete isto tako hrabri i da sačuvate ovo što imate", rekao je Vulin i dodao da će Priština pokušati da "precrta u briselskom sporazumu ono što je za Srbe dobro i da spreči formiranje Zajednice srpskih opština".

"Nemamo pravo da ne izaberemo svog gradonačelnika pa da nemamo svog sudiju, lekara, policajca. Moramo da kažemo da nećemo odustati od svog prava da trajemo tamo gde smo se rodili. Ako hoćemo vezu sa Beogradom i sa Srbijom izaberimo ljude sa kojima se Srbija slaže", rekao je Vulin.

Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić rekao je da izlaskom na izbore "pravimo temelj našeg prisustva na Kosovu i Metohiji, i zato treba da se potrudimo da bude čvrst i stabilan kako bi moglo da se nadograđuju institucije i da pomogne državi Srbiji da njeno prisustvo bude jače nego do sada".

"Vlada Republike Srbije nikada nije niti će ostaviti svoj narod na Kosovu i Metohiji i nikada neće priznati nezavisnost pokrajine", rekao je Pantić i dodao: "Mi koji smo rešili da budemo uz Vladu Srbije nismo napravili grešku, a oni koji su bili protivnici izlaska na izbore shvataju da bez Vlade i države Srbije nema opstanka na ovim prostorima".

Pantić je obećao da će "kao gradonačelnik Kosovske Mitrovice imati isti odnos sa svim građanima, čak i onima koji su se ponašali kako nije trebalo".

"Poručujem im da ponovo želim da sa njima budem prijatelj, da delim i dobro i zlo jer znam da i oni kao i ja vole Srbiju i Kosovo i Metohiju", rekao je Pantić i pozvao na izlazak na drugi krug izbora, u nedelju 1. decembra. Na završnoj konvenciji su govorili i načelnik Okruga Vaso Jelić i budući odbornici Miljana Nikolić i Milovan Krivokapić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track