Pantić: Nećemo dozvoliti krađu, telima ćemo braniti kutije
Foto: Tanjug

Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji

Pantić: Nećemo dozvoliti krađu, telima ćemo braniti kutije

Politika -
Imam informacije da se Oliver Ivanović sinoć susreo sa Markom Jakšićem i Dimitrijem Janićijevićem i ako neko sprema incidente-to su oni, naveo je kandidat liste Srpska za gradonačelnika Kosovske Mitrovice

KOSOVSKA MITROVICA - Krstimir Pantić kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice izjavio je da ova lista večeras, kada se zatvore biračka mesta, neće dozvoliti iznošenje biračkog materijala i odnošenje u Kosovo polje.

"Ukoliko bude potrebno bićemo večeras ispred biračkih mesta i telima štititi kutije nećemo dozvoliti da se manipuliše izbornom voljom građana, nećemo dozvoliti da nas pokradu kao 17. novembra", rekao je Pantić.

Prema njegovim rečima, a na osnovu anketa sigurnih glasača, lista Srpska, odnosno on kao kandidat, ubedljivo vodi u odnosu na Olivera Ivanovića.

"Moram da demantujem gospodina Ivanovića. U Kosovskoj Mitrovici danas nema nepoznatih ljudi i nema narušavanja izbornog procesa. Ivanović zna da izborre gubi i zato se njegove današnje izjave razlikuju od onih koje je davao prethodnih dana. Zato on danas kaže da mu je sve jedno gde će se glasovi brojati. Imam informacije da se Ivanović sinoć susreo sa Markom Jakšićem i Dimitrijem Janićijevićem i ako neko sprema incidente-to su oni", kaže Pantić.

Prema podacima liste Srpska, do 12 časova u Kosovskoj Mitrovici je na svim biračkim mestima glasalo 2.085 građana, za 1,5 posto manje nego li 17. novembra, za isti period.

U severnoj Mitrovici danas je izuzetno mala izlaznost na biračkim mestima gde glasaju Albanci. Tako je Mikro naselju od 851 upisanog glasača, do 12 sati glasalo njih troje, a u Donjem suvom dolu od 1.830 upisanih, glasalo je 13. dok je recimo u školi Sveti Sava, gde glasaju Srbi, od 14.311 upisanih, do 12 sati glasalo njih 1.148.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track